zaterdag 25 januari 2014

Welke moet het worden?

Voordat ik een heel lang verhaal af ga steken bij deze kaarten heb ik een vraagje. Is er iemand die voor mij drie stansjes op kraft zou willen maken van die motor van MD? Natuurlijk geef ik daar in overleg een vergoeding voor.


Bij knutsels en kadootjes loopt er een challenge met een leuke sketch en daar was ik mee begonnen. Thomas van mijn zus Aartje is de 31e jarig dus ik denk daar ga ik maar eens aan beginnen. Samen met Aartje was ik vorige week zaterdag bij Gerda's hobbyshop en daar had ik nog een leuk vel met jongens/mannen plaatjes gekocht. Ik ben helemaal niet van de magnolia stempels dus moet ik voor jongens altijd iets anders verzinnen. Ik ben aan de slag gegaan met een leuk plaatje van een luchtballon.


Ik ben begonnen met kraftpapier en daarna cremekleurig linnenpapier. Het designpapier kreeg ik van Aartje en ik weet niet waar dit van is. Verder gebruikte ik de wolkjes stans van Joy (ook van Aartje), een stukje ribbelkarton onder het plaatje,  een labeltje van studiolight, wat plakparels in de hoekjes  en de teksten van Joy.

Maar nu komt het, onze zoon Jasper vond dit helemaal geen leuke kaart voor neefje Thomas. Voor andere neefjes had hij hem wel leuk gevonden maar het pastte niet bij Thomas. Nou en wat doe je dan als moeder? Je hoopt natuurlijk dat degene die de kaart krijgt hem ook leuk vindt en dan ga je toch maar af op de kritiek van zoonlief en ga je opnieuw iets anders proberen toch?

Maar wat dan? Zelfde sketch? Ja want die vond ik toch wel heel leuk. Zoeken tussen je spullen en dan vindt je dat leuke papier en plaatjes van Wellington. Nog eens gekeken bij de designers van knutsels en kadootjes, en daar zag ik iemand die er iets leuks met een ster van maakte. Oké dat gaat het worden dacht ik dus opnieuw aan de slag gisterenmiddag. Dit is het resultaat.


Heel anders maar toch best wel leuk of niet? Jasper van mij vond dit in ieder geval een stuk beter. Hij is niet echt van de zelfgemaakte jongenskaarten geloof ik. De letters op de pijl zag ik ook bij iemand anders.....dus misschien niet helemaal origineel gemaakt maar daarom hebben we een blog hé om inspiratie bij een ander op te doen?
Welke moet volgens jullie naar Thomas of welke vinden jullie gewoon leuker of mooier of origineler? Ben erg benieuwd naar jullie reacties op dit lange verhaal.

Ik zie dat ik bij knutsels en kadootjes twee keer mee mag doen dus doe ik ze ook beiden daar maar heen. Ook bij WLVC hebben ze de opdracht mannenkaart dus daar kan mijn ballonkaart wel heen.
En bij KIC hebben ze de opdracht bruin/oranje dus kan mijn Wellingtonkaart daar nog heen.


17 opmerkingen:

  1. Hoi joke, ik wil de motor wel voor je stansen. Groetjes Helen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de kaart met Wellington de leukste, maar ze zijn allebei mooi geworden. Groetjes Helen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze allebei supermooi Joke, weet niet hoe oud Thomas wordt maar als hij nog niet zo oud is de onderste en als hij al wat ouder is de bovenste.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Joke, ik vind ze allebei mooi! En ik sluit me bij Anita aan, wat betreft de leeftijd. In ieder geval bedankt voor het meedoen bij Knutsels en Kadootjes. Helemaal top!
    Lieve groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Joke,
    nou ik weet wel hoe oud Thomas wordt, en dan is inderdaad de onderste kaart veel beter! Ze zijn allebei erg mooi, daar niet van, maar de bovenste kan ook naar je zwager!
    Heel leuk dat je twee keer mee doet bij ons van Knutsels en Kadootjes!
    Leuk die letters!! ;-)

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Joke, ik denk dat jasper in dit geval gelijk heeft. Thomas zal de tweede leuker vinden denk ik. Zelf vind ik de eerste ook erg mooi, maar wellicht toch voor iets ouder en niet voor mijn bijna 11-jarige zoon.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beide kaartjes vind ik mooi al heeft de bovenste mijn voorkeur... Maar de onderste is voor een 11-jarige knul veel leuker.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De 2e!! De eerste kaart is meer geschikt als 'mannenkaart', maar voor een jongen van 11.... ha, ha, ik moest wel even lachen om de reactie van jullie zoon! Zo herkenbaar!
    Als ik een jongenskaartje moet maken, zijn sterren altijd handig en ik gebruik ook vaak kledinglabels!! Die niet ik er gewoon op, staat lekker stoer en nonchalant.
    Misschien nog een likje verf hier en daar ( inkt kan natuurlijk ook) en dan is het wat meer een tienerkaart....Beetje distressen (moet je wel van houden natuurlijk :-))
    En tegenwoordig kun je overal van dat leuke washitape kopen, bij de hobbyspeciaalzaken ( Gerda heeft bijv. tapes in allerlei kleuren, ook in camouflage! ), bij de Hema, Action, Xenos enz.
    En anders kun je ook schilderstape gebruiken. Dat afplaktape kun je zelf bestempelen of naturel gebruiken.
    En anders kun je ook nog kleine embellishments
    zelf maken door zilverkleurig isoleertape (Action) op een stukje papier/ karton te plakken ( zit al een plakstrook achter) en dan embossen met een leuk patroontje!
    Ook stukjes van oude Donald Ducks of andere stripboeken/ oude boeken kunnen prima gebruikt worden.
    Enfin, er is zoveel mogelijk, gewoon wat proberen! Ik vind zelf Neon kleurige inkt van Hero Arts ook erg leuk om te gebruiken voor de wat oudere tieners!
    Gerda verkoopt van die leuke kleine stempeltjes van nog geen 2 euro, met afbeeldingen en tekstjes van motors en scooters!
    Ha, ha, wat een waslijst, maar misschien heb je er iets aan!
    Je kaarten zijn alletwee erg leuk geworden en hé de gedachte telt het meest, toch?
    Groetjes,

    Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, daar ga je dan....als kinderen het af gaan keuren dan ga je toch twijfelen hè hahaha. Ik denk dat ie wel een beetje gelijk heeft, de onderste is beter geschikt voor de doelgroep en de bovenste....die komt ook heus wel goed van pas hoor maar inderdaad voor iemand die iets ouder wordt. Blijft toch altijd lastig mannen/jongenskaarten maar je hebt in ieder geval 2 prachtige kaarten gemaakt.
    Groetjes van Plony.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. een hele leuke creaties heb je hier ! mooi
    fijne zondag
    grtjs,martina
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je hebt er weer beauties van gemaakt ....uhhh moeilijk kiezen... en ben het met Plony eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Alles is al geschreven zie ik en ik ben het er helemaal mee eens, de bovenste is een beetje vintage en echt iets voor een volwassene dus de onderste veel leuker voor een jarig neefje van 11!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Joke, nu nog een keer maar dan als DT-lid van KIC. Ik vind hem nog steeds prachtig. Dank je wel voor het meedoen bij KIC.
    Lieve groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een prachtige kaart hoor die je hebt gemaakt voor de challenge bij KIC
    Bedankt.

    Gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie kaart hoor! Super leuk dat je meedoet met de challenge bij KIC. succes!
    groetjes Ine
    http://creaine-challenges.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige kaarten en ik sluit me aan bij de rest;-)
    Groetjes Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik moet wel lachen om het hele verhaal, ik vind de eerste echt een super mooie kaart en die heeft ook mijn voorkeur maar echt voor mannen!, de tweede is eerder verterend lief door het beertje en ook zeer geschikt voor je 11-jarig neefje. Leuk dat je toch naar je zoon hebt geluisterd, en nu twee kaarten hebt ingestuurd bij Knutsels&Kadootjes. Bedankt voor het mee doen! Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen