zondag 19 juni 2016

Hieperdepiep hoera

Afgelopen vrijdagmiddag is onze dochter afgestuurd en ze behaalde een mooie 8.  Zij deed de Pabo en mag zich nu natuurlijk een echte juf noemen. 
Ik liep al een tijdje te bedenken wat ik nu eens voor haar wilde maken en met wat voor plaatje. Twee dagen voordat ze afstudeerde wist ik dan eindelijk wat het moest worden......dus dat werd nog hard doorwerken. Ik zag een leuk patroon van het melkpakje op internet, ben eens tussen de vellen van Gerda gaan zoeken en vond daar een vel met veel kinderhoofdjes (GH3252). Nu is Gerlise een echte kleuterjuf en dit vond ik daarbij wel heel toepasselijk. Toen begon natuurlijk het knippen, plakken en opmaken.
Ik heb groen en roze cardstock gebruikt en Maja design papier "romantic vintage".


Eerste kant:
Hier heb ik met mica een soort venstertje gemaakt. Even passen en meten natuurlijk om hem op beide   lagen op dezelfde plek te krijgen. Om het gat heen heb ik met een aureli stans een kader gemaakt. Het roze papier heb ik nog door een embosfolder met hartjes gehaald. Om het gat heen verschillende bloemen en de klimop van MD. Bovenin een dubbele strik van crispylint met een mooie parelbrad vastgezet. Hier onderuit twee labeltjes ( gemaakt met de banner van Joy) met daarop teksten van Crealies.


Twee kant:
Hierop het designpapier gedaan en een plaatje van Gerda gemat op een Aureli stans en daaronder takjes van MD en een grotere bloem.


Derde kant:
Deze kant heb ik heel rustig gehouden. Weer de embosfolder gebruikt en het groene rondje is het gat wat ik uit de voorkant haalde. Tekst is van Joy en de bloemenstempel is van Don & Daisy. Vier glimmende plakparels maken het geheel af.


Vierde kant:
Hier weer een plaatje van Gerda gemat op de aureli stans. Ook hier de banner en tekst van Joy gebruikt maar nu helemaal breed uit (de andere knipte ik in tweeën).


Helemaal rondom een mooi stukje kant gedaan en om het pakje dicht te houden en er toch gemakkelijk iets uit te kunnen pakken twee knijpertjes op de bovenkant.

Gerlise vond hem prachtig en ik mag misschien wel zeggen dat ik er zelf ook best wel een beetje trots  op ben. Maar natuurlijk was ik helemaal trots op onze knappe dochter die de Pabo dan toch maar in drie jaar haalde zonder ook maar enige vertraging. Echt een top meid hebben wij. Nu nog een mooie baan natuurlijk!

Ik hoop dat jullie dit ook mooi vinden en er even van hebben genoten. Misschien heb ik jullie hiermee ook wel kunnen inspireren om ook eens zo'n leuk melkpakje te gaan maken.

Ik wil dit melkpakje insturen bij:
Ribbon girl
KIC - bingo (parels, kant, roze)
Card and Scrap
chocolate coffee cards
abc-challenge
ATSC
DCL - feest


8 opmerkingen:

 1. A very exiting and beautiful giftbox/card for your daughter. I´m sure, she´ll be thrilled with it.
  Thanks sooo much for joining the challenge here at CArd and Scrap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is heel gaaf geworden Joke, leuk al die kinderhoofdjes er op voor een kleuterjuf.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi en verzorgd doosje! Gefeliciteerd met je dochter. Dankjewel voor je deelname aan de challenge bij kic. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Joke,
  je hebt een prachtig pakje gemaakt, wat lekker er in en elke kant heel mooi aangekleed..wat zijn de plaatjes schattig..
  en super dat ze geslaagd is..
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is such a beautiful creation! Lovely colour tones and beautifully embellished. Thank you for sharing with us at the Ribbon Girl, good luck and I hope you will join us again.
  Hugs
  Gina xx
  http://www.ribbongirl.co.uk/catalog/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk! Bedankt voor het meedoen met de DCL!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. So much amazing detail, love how you've shown us how you did it. Thanks for joining us at ABC Challenge and good luck
  Andrea x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful creation. Thank you for joining us at Addicted to stamps. hugs
  laurigami

  BeantwoordenVerwijderen