woensdag 30 januari 2013

Hugs and Kisses

Hallo allemaal hier dan nog even de kaart waar ik het gisterenavond al even over had. Ik heb hiervoor de gratis digi gebruikt van Canary hugs and kisses. Hij is wel heel erg leuk hé. Toen ik hem zag wilde ik er gelijk iets mee maken. En had er ook wel een bepaald beeld bij wat het moest worden. Heel veel spulletjes moesten er dit keer opkomen en ik geloof dat dat me wel aardig is gelukt.


(klik eens op de foto om een nog beter zicht erop te krijgen)

Ik ben begonnen om van blauw cardstock een kaart te vouwen van 15x15 cm. Hierop heb ik kraft gedaan en daar weer bovenop design papier Maja. Onder het horizontale gestreepte maja papier heb ik heel breed kant gedaan waar je aan beide zijden nog iets van ziet. Het afdrukje heb ik ingekleurd met de aquamarkers en heb ik gemat op kraftpapier. Onder het afdrukje zit nog een taartkleedje.


Boven in de hoek boven het afdrukje zit een stans van Joy en het hartje naast het afdrukje is van Nellie Snellen. Hierop heb ik nog drie kleine pareltjes geplakt. Op het hart een dubbele strik van kant met daar doorheen zachtblauw twine en hieraan hangt een klein schoentje met een hoge hak.
Aan de andere kant een mooie bloem met daaronder twee creatables van MD en wat sprietjes parelkoord. Nog twee houten hartjes in de hoek een een mooi label van Bugaboo met daaraan ook weer kant, touw en een leuk klein wasknijpertje.

Nog even twee close-ups;


Zelf ben ik over deze kaart meer dan tevreden en ik ben natuurlijk erg benieuwd of jullie het met me eens zijn. Eigenlijk ben ik helemaal niet van de valentijnskaarten maar dit vond ik toch wel erg leuk om te doen. Lekker niet in het rood/roze gedaan maar in mijn favoriete kleur blauw.
Deze kaart heeft ook al een bestemming, hij gaat naar een hele lieve vriendin van onze dochter Gerlise.

Met deze kaart wil ik graag meedoen aan de challenge van:
NKU - bingo
crea miep - valentijn
EKEF - doily op je kaart
everybody-art-challengeforever friends- lint of kant
stampin for the weekend.blogspot.nl/
webshop-anmacreatief - kraft
deepoceanchallengeblog
hobbyvision - valentijnskaart
little miss muffet challenge

maandag 28 januari 2013

3D kaart in het roze

Nog een heel andere kaart deze kaart.  Heb nog verschillende 3d plaatjes liggen en soms is het heerlijk om gewoon lekker op de bank iets te gaan zitten knippen.
Bij nadia hebben ze de opdracht om een kaart te maken in het roze en met een 3D plaatje.


Dit is mijn kaart geworden. Het designpapier is van Pebbles en in de hoek heb ik de borduurmal van Joy gebruikt. Deze heb ik ook geembost en met groene distressinkt bewerkt. Natuurlijk mooi borduurgaren erbij gezocht in verschillende kleuren roze. Natuurlijk ook nog een mooie roze bloem erbij gezocht.  Als laatste met de perlenpen nog roze stipjes erin gedaan en ook in de twee vrije hoeken. Van kant nog een mooie strik gevouwen en daarover heen natuurlijk weer een roze brad.

 
Wat vinden jullie ervan? Soms kun je 3d en een scrapkaart zo best combineren toch? Er zijn nog veel mensen denk ik die zo'n 3d kaart meer waarderen dan een scrapkaart  met heel veel spullen erop. En je wilt toch graag dat degene naar wie je hem stuurt hem mooi vindt toch?

Ben nieuwsgierig naar jullie reacties. Morgen of woensdag kom ik nog bij jullie terug met een echte scrapkaart met heel veel details erop. Ik heb deze vanavond afgemaakt en ga hem morgen bij daglicht even goed op de foto zetten.
Nu lijkt het natuurlijk net of ik niets anders gedaan heb de afgelopen dagen dan kaarten maken dat is niet waar. Ik was even met een stuk of vier kaarten tegelijk bezig. Soms ga ik er een paar tegelijk zitten snijden en daarna iets zitten kleuren of in elkaar zetten, vandaar nu een rijtje kaarten tegelijk.

Met deze roze kaart wil ik meedoen aan de challenge van:
http://nadiaschallengeblog.blogspot.nl
/http://craftybloggersnetwork.blogspot.nl/2013_01_01_archive.html

Verjaardagsgroetjes

Vandaag laat ik jullie een kaartje zien dat ik gemaakt heb voor ons neefje Thomas. Hij wordt donderdag 10 jaar.(nog niet laten zien hé Aartje)  Het is een echte voetballer (bij Groen-Wit) vandaar dat ik dit papier gekozen heb. De kleuren van zijn vereniging en van zijn sport. Edwin de voetballer had ik niet (en volgens mij heeft mijn zus hiervan ook al eens een kaart voor hem gemaakt ook nog met hetzelfde papier geloof ik) dus vandaar deze Edwin. De sketch die ik gebruikt heb is van Bij oma Dee. Ik heb net als bij de sketch ook maar eens een rechthoekige kaart gemaakt.

Wat heb ik allemaal gebruikt:
Magnolia stempel
Designpapier van Magnolia
stans van Nellie Snellen
zwart cardstock
plakknoop met stukje touw


Ik blijf het inkleuren van de gezichtjes van de magnolia's lastig vinden. Ook dit keer ben ik daar niet tevreden over. Maar blijven oefenen denk ik en misschien is dit ook wel de reden dat ik niet helemaal weg ben van de magnolia's. Een gezichtje is toch wel heel belangrijk of niet. Dat moet eigenlijk iets uitstralen.

Ik heb verschillende stukken doorgestikt met de naaimachine. Zowel met de stiksteek als met de zigzagsteek. Ook wel weer eens leuk toch? Hoop dat jongens dat leuk vinden, want daar twijfelde ik iets over. Toen ik het aan Jasper onze zoon vroeg zei hij: moet je zelf weten joh, ik vind het best.
Hij vond de kaart leuk geworden dus denk ik dat zijn neefje hem ook wel leuk gaat vinden.

Ik wil met deze kaart meedoen aan de challenge van:
midweek magnolias
bij oma dee


zaterdag 26 januari 2013

Maritieme kaart + taart

Goedemiddag allemaal, het is al weer één en al sneeuw bij ons deze ochtend. Ik heb de winter nu wel een  beetje gehad moet ik zeggen. Ik verlang de het voor jaar. Wel echt weer om lekker te gaan zitten knutselen. Ik heb het rijk hier helemaal alleen dus ben ik maar even lekker gaan zitten om deze kaart af te maken. Bij hobbyshop favoriet hebben ze  dit keer een hele leuke sketch. Ik heb hem maar gelijk twee keer uitgesneden. Heb er dit keer een maritieme kaart van gemaakt.


Het papier is een wat oudere serie van Maja Design, maar oh wat blijft dit papier mooi. Je zou er zo weer een blokje van kopen. Ik heb alles afgemat met mooi rood cardstock. Hierdoor wordt het toch een hele frisse kaart al zit er veel donkerblauw in. De vuurtoren en de schelpjes zijn van MD en heb ik via een medeblogger. Het plaatje is van Gerda's hobbyshop. Zij heeft echt heel veel mooie vellen met vintageplaatje. De creatable met de tekst zijn beide van MD en het twine komt van de Hema.
Hier nog even een paar close-ups.


Ik wil deze kaart mee laten doen met de challenge van:
hobbyshop favoriet
scrapkaart challenge - wit als basis + 2 andere kleuren
hobbyhome hobbyartikelen - mannenkaart


Dan nog even heel iets anders. Mijn man houdt dit weekend nog zijn verjaardag (was 18 december al jarig) en voor hem had ik deze taart gebakken. Voor het eerst dus dat is altijd weer spannend maar iedereen vond hem heel erg lekker.

Vorig jaar heb ik een workshop taart decoren gevolgd met drie andere collega's en één van hen is dit zelf thuis ook gaan doen. Had ondertussen al veel van opgemaakte taarten gezien en geproefd en wilde dit zelf ook nog eens gaan doen. Bij deze. Het is een taart van biscuitdeeg met daartussen jam en banketbakkersroom. De taart daarna helemaal ingesmeerd met botercreme en hem toen met fondant bekleed en gedecoreerd. Heb het deze eerste keer maar wat rustig gehouden maar hij is best wel leuk geworden toch?

Ben weer benieuwd wat voor reacties jullie geven. Ga nu maar snel wat boodschappen halen en daarna nog wat hapjes klaarmaken. Een heel fijn weekend allemaal.

vrijdag 18 januari 2013

Waxinelichtjeskaart/gastdesigner MD

Goedenmiddag, dit keer een kaart met waxinelichtjes. Dit is de opdracht bij het MD challenge blog en ik mocht dit keer gastdesigner zijn. Het was wel even zoeken naar een goed patroon maar het is gelukt en ik vond het wel heel leuk om te doen.


Ik heb het patroon hier gevonden;http://sandrasscrapkaartenenfreubels.blogspot.nl/2010/10/doosje-voor-waxinelichtjes.html.
Natuurlijk heb ik verschillende produkten van MD gebruikt. Het papier en het plaatje zijn van MD maar ook verschillende creatables. Ik ga ze maar niet allemaal opnoemen want jullie herkennen ze vast wel en anders kunnen jullie het natuurlijk altijd vragen.

De postcard op de voorkant is van Papermania en het ronde swirl stempeltje is geloof ik van Viva decor. Natuurlijk heb ik er een leuke bloem opgedaan met wat meeldraden en een parelsteker.


De binnenkant ook bekleed met papier. Links in de hoek een vakje gemaakt waar een label in kan. Ook dit label is van MD. 18 erop gezet omdat mijn dochter hem graag voor haar jarige vriendin wilde hebben. Rechts heb ik dan een doosje gemaakt met 4 waxinelichtjes. Met een nestabilitie een rondje gemaakt in het papier en in het doosje zodat je de waxinelichtjes ziet. Om het gat nog een rondje gemaakt van de nestabilities. Ook aan deze kant van het doosje een creatable van MD om het geheel nog even mooi af te maken. Met het lint kun je het geheel dichtstrikken.


 
Ik wil met dit waxinelichtjeskaartje meedoen aan de challenge van:
 
 
 
 
 
 

woensdag 2 januari 2013

Wiebelkaart

Op het blog van MD is de opdracht een wiebelkaart maken. Nu wilde ik dit altijd al eens gaan proberen maar zag er nogal tegenop. Het is immers altijd een hele klus en een geschuif hoe je nu alles eens leuk op zo'n schommel moet gaan leggen. Ik geloof toch dat het me wel aardig is gelukt. Ik heb er in ieder geval met veel plezier aan gewerkt en dit is het resultaat.Ik moest wel even zoeken naar het patroontje want ik wilde ook graag dat trapje erin maken. Je vindt dit op het blog van het EKEF.  Ik heb in mijn bakje met creatables eens van alles bij elkaar gezocht wat van MD is.  En dit is wat ik er allemaal op heb gedaan.
 
papier: maja design
creatable LR 136 (boom)
creatable LR 141 (mal rondom de stempel)
creatable LR 142 (bloem op de voorgrond)
creatable LR 205 (hekje en vogeltje)
creatable LR 247 (schaatsen)
twine
stempel skating Don
liquid appliqué
bloemetje
 
Op verschillende plekken heb ik sneeuw aangebracht voor een extra winters effect. Op het hekje, de bomen, en langs de onderrand van de kaart. Nog even een paar close-ups.
 
 

 
Ik wil met deze kaart meedoen aan de challenge bij:
crafts and me challenge - alles mag
 
 
 

dinsdag 1 januari 2013

For You

Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor alle leuke reacties van het afgelopen en jullie allemaal een heel Voorspoedig Nieuwjaar toewensen met heel veel creativiteit. Dat we elkaar maar mogen blijven inspireren tot het maken van leuke kaarten en creaties.

Ik wil jullie nu een kaart laten zien die ik gemaakt heb n.a.v de sketch bij hobbyshop favoriet. De opdracht is hier om een jongenskaart/mannenkaart te maken.
Nu heb ik met sinterklaas een heel leuk paperblokje gekregen van Wellington. Hiervan zijn ook stempels maar ik heb de Embossebillities gebruikt. Dit zijn leuke stickers die al wat opgebold (is dit een goed woord?) zijn. Er zitten verschillende stickers op een velletje; groot en klein, labels en teksten. Erg leuk dus om met elkaar te combineren.
Kijk maar eens wat ik ervan gemaakt heb.
Zo'n kaart heeft verder niet veel nodig vond. Ik heb nog een klein strikje gemaakt, een paar plakparels en nog een hoekje van Joy crafts gebruikt.

Ben benieuwd hoe jullie dit vinden. Eens een keer een rustige kaart. Niet iedereen vindt immers die hele drukke kaarten mooi.

Ik wil met deze kaart meedoen bij:hobbyshop favoriet