woensdag 29 april 2015

Van harte beterschap

De oma van de vriend van onze dochter ligt in het ziekenhuis en er werd mij gevraagd of ik nog een kaart had liggen. Nou die had ik dus niet. Mijn andere dochter moet fotokaarten verkopen voor het koor waar ze op zit dus ik dacht: misschien kun je een kaart van Gerlise kopen. Maar nee dat kon niet want de verjaardagskaart die ik voor deze oma maakte hangt ook nog steeds in de kamer en daar geniet ze nog steeds van dus liever een mooie gemaakte kaart. Leuk toch zeker....dus ben ik er maar even voor gaan zitten en maakte deze frisse voorjaarskaart.
 
 
Ik ben begonnen met creme cardstock met daarop zachtgroen cardstock. Het designpapier is van Maja Design en dit blijf ik toch wel het allermooiste papier vinden wat er is. Alles combineert zo mooi uit deze blokjes. Het plaatje is van Gerda's Hobbyshop. Mooi hé deze bloesemtak (denk ik).
 
 
Onder het plaatje wat helder groen crispy lint wat ook voorkomt in het plaatje. De vogeltjes zijn van MD de Lr0290, en de hedera is ook van MD. Een mooie bloem in de hoek met daarin een parel van scrapberry. Deze parels zitten ook in het klein op het plaatje.
 
 
Als laatste op de computer de tekst Van harte beterschap gemaakt en deze gestanst met de banner van Joy 6002/0386.
 
Ik hoop dat ze oma hier mee kunnen bemoedigen en dat ze blij is met deze kaart.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
 
 


zaterdag 18 april 2015

Zonnebloemen

Ja hoor ik heb helemaal de zomer in mijn bol. Heb dit leuke tafereeltje als plaatje gevonden op internet en afgedrukt op stempellinnen wat altijd weer een heel leuk effect geeft. Bij het hobbyjournaal hebben ze een leuk modelltje kaart en daar wilde ik toch graag aan meedoen op de valreep en dit is mijn kaartje daarvoor geworden.

 
 
Begonnen met kraft en daarop een diepe, warme kleur geel met daarop het prachtige Maja designpapier. De vlindertjes, ronde mal en het hoekje zijn allemaal van  Nellie.  Verschillende bloemen en meeldraden erop en onderin de hoek een parel van Scrapberry's.

 
Dan de binnenkant.....


 
Ook hier natuurlijk het warme geel en Maja Designpapier. Helemaal links malletjes van Joy namelijk de veertjes en Hoera.
Op het tweede kantje een soort bloem van Nellie.


Op het derde kantje de twee hartjes ook van Nellie en helemaal recht een soort postzegel met o.a. een soort bij en dus heel toepasselijk bij de zonnenbloemen.   Bovenin ook nog een rand van Nellie.    
 
Eén ding van de sketch ben ik jammer genoeg vergeten en ik hoop dat ze me dat niet aanrekenen. Ik was lekker alles aan het opplakken en vergat toen dat er eigenlijk nog een tag ingeschoven moest worden. Maar ja toen zat alles al vast dus dat ging niet meer lukken. Verder heb ik me aan hun sketch gehouden en ook aan de opdracht om iets van Nellie Snellen te gebruiken.
 
 Een erg leuk kaartje was dit om te maken. Weer eens een heel ander modelletje en ook de kleur geel gebruik ik weinig maar dat ga ik zeker vaker doen. Heb nog verschillende leuke plaatjes liggen.

Ik wil deze kaart insturen naar:
het-hobbyjournaal
scrapplezier
Cards2Create
the shabby tearoom


                               

Jongenskaartje

Eergisteren even lekker aan tafel zitten kaarten maken. Ik vond het maar frisjes buiten en er kwam even niet zoveel uit mijn handen. 's Avonds dit kaartje nog even af zitten maken. Het is een jongenskaartje geworden met een plaatje van Nellie Snellen en ik heb hem helemaal in bruintinten gehouden. Eigenlijk helemaal mijn kleur niet, ik ben veel liever bezig met heldere kleurtjes of evt. pastel. Ik ben daarom vandaag ook aan het zoeken geweest naar leuke zomerse plaatjes met zonnebloemen. Maar dat is voor later.

 
 
Begonnen met créme en bruin cardstock. Het papier kreeg ik van mijn zusje en is denk ik van Teresa Collins. Onder het plaatje nog een stukje ribbelkarton van Joy. In de hoekjes boven het plaatje nog de vogeltjes van MD en eronder een leuke strik gemaakt met seambinding en crispy lint vastgemaakt met een brad. Eronder nog de stopwatch van Joy en een bloemetje. Als laatste nog wat plakparels.


 
De sketch is van creaine
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:

woensdag 8 april 2015

Vlinderkaart

Een paar weken geleden maakte ik deze vlinderkaart voor mijn ernstig zieke schoonzusje om haar te bemoedigen. Lekker fris van kleur in het rood, wit blauw.
 
 
Het plaatje komt weer van Gerda's Hobbyshop en kleurt prachtig bij dit papier van Maja Design.
Schuin onder het plaatje zit en mal van Nellie Snellen die ik uit glanzend linnen karton heb gestansd.
De schitterende wat grotere vlinder is van Aureli en vond ik prachtig combineren met dit plaatje zeker nadat ik hem bewerkt had met blauwe inkt.
 
 
Op een klein bloementoefje na, wat parels en een mooi stukje kant heb ik de kaart verder redelijk rustig gehouden.
 
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 

zaterdag 4 april 2015

HAPPY EASTER

Op de vooravond van Pasen wil ik jullie nog graag een paaskaartje laten zien. Ik heb deze gemaakt met de mal van Dutch Dobadoo het fototoestel. Weten jullie nog dat ik voor de vriend van onze dochter zo'n stoer fototoestel maakte. Vandaag het fototoestel in hele zachte geel tinten in combinatie met bruin.
 

Het designpapier is van Maja Design "Coffee in the Arbour". Wat heb ik allemaal gebruikt op de voorkant: twee witte veertjes die iets bruin heb gemaakt met distress inkt. Twee kleine veertjes van Joy, bloemetjes en lint aan de ene kant en aan de andere kant raffia en eieren ( de eieren zijn een plaatje wat ik heb afgedrukt op stempellinnen).  Bovenin nog verschillende parels.
 
 
Als je het kaartje eruit trekt zie je de tekst HAPPY EASTER wat ik op de computer maakte.
 
 
Natuurlijk zit er een leuk kaartje in. Hierop staan wat vogeltjes van MD, vogelhuisje van MD en het plaatje is van Gerda's Hobbyshop. Tusen de vogeltjes heb ik wat frantage gestrooid wat wel een beetje lijkt op wat graankorreltjes.  Aan de bovenkant een stukje geel organza vastgemaakt met twee nietjes.
 
Is hij zo niet heel erg leuk geworden? Leuk om zo met de DDD mallen telkens een hele andere sfeer te creeéren.
 
Ik wil met dit fototoestel graag meedoen bij: