donderdag 30 januari 2014

Opstekertje

Goedenavond allemaal, vandaag een kaart om iemand een hart onder de riem te steken. Mijn dochter kwam met de vraag een kaart te maken voor een gezinnetje van een meisje bij haar uit de klas. De moeder heeft gehoord dat zij kanker heeft waar niet veel meer aan te doen is. Een hele klap natuurlijk voor zo'n gezin. Ik ben toen weer aan de slag gegaan met de schitterende stempel van Joy "de old letter butterfly". Ik vind deze serie stempels helemaal geweldig ook omdat je ze voor verschill doeleinden kunt gebruiken. Dit keer gemaakt in frisse geel/groen tinten.
 

Ik heb het geel/groen gecombineerd met kraft wat een warme uitstraling geeft. Het papier is een restje uit mijn bak. Wat heb ik verder gebruikt:
nestie romantic rectangles
MD takjes
hoekje van Joy
verschillende bloemetjes en takjes
lint
breed stuk kant
label van Buggaboo
 
Nog een paar close-ups

 
Mijn dochter had al heel snel een sms'jes dat de kaart schitterend was en erg gewaardeerd werd.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
 
 zaterdag 25 januari 2014

Welke moet het worden?

Voordat ik een heel lang verhaal af ga steken bij deze kaarten heb ik een vraagje. Is er iemand die voor mij drie stansjes op kraft zou willen maken van die motor van MD? Natuurlijk geef ik daar in overleg een vergoeding voor.


Bij knutsels en kadootjes loopt er een challenge met een leuke sketch en daar was ik mee begonnen. Thomas van mijn zus Aartje is de 31e jarig dus ik denk daar ga ik maar eens aan beginnen. Samen met Aartje was ik vorige week zaterdag bij Gerda's hobbyshop en daar had ik nog een leuk vel met jongens/mannen plaatjes gekocht. Ik ben helemaal niet van de magnolia stempels dus moet ik voor jongens altijd iets anders verzinnen. Ik ben aan de slag gegaan met een leuk plaatje van een luchtballon.


Ik ben begonnen met kraftpapier en daarna cremekleurig linnenpapier. Het designpapier kreeg ik van Aartje en ik weet niet waar dit van is. Verder gebruikte ik de wolkjes stans van Joy (ook van Aartje), een stukje ribbelkarton onder het plaatje,  een labeltje van studiolight, wat plakparels in de hoekjes  en de teksten van Joy.

Maar nu komt het, onze zoon Jasper vond dit helemaal geen leuke kaart voor neefje Thomas. Voor andere neefjes had hij hem wel leuk gevonden maar het pastte niet bij Thomas. Nou en wat doe je dan als moeder? Je hoopt natuurlijk dat degene die de kaart krijgt hem ook leuk vindt en dan ga je toch maar af op de kritiek van zoonlief en ga je opnieuw iets anders proberen toch?

Maar wat dan? Zelfde sketch? Ja want die vond ik toch wel heel leuk. Zoeken tussen je spullen en dan vindt je dat leuke papier en plaatjes van Wellington. Nog eens gekeken bij de designers van knutsels en kadootjes, en daar zag ik iemand die er iets leuks met een ster van maakte. Oké dat gaat het worden dacht ik dus opnieuw aan de slag gisterenmiddag. Dit is het resultaat.


Heel anders maar toch best wel leuk of niet? Jasper van mij vond dit in ieder geval een stuk beter. Hij is niet echt van de zelfgemaakte jongenskaarten geloof ik. De letters op de pijl zag ik ook bij iemand anders.....dus misschien niet helemaal origineel gemaakt maar daarom hebben we een blog hé om inspiratie bij een ander op te doen?
Welke moet volgens jullie naar Thomas of welke vinden jullie gewoon leuker of mooier of origineler? Ben erg benieuwd naar jullie reacties op dit lange verhaal.

Ik zie dat ik bij knutsels en kadootjes twee keer mee mag doen dus doe ik ze ook beiden daar maar heen. Ook bij WLVC hebben ze de opdracht mannenkaart dus daar kan mijn ballonkaart wel heen.
En bij KIC hebben ze de opdracht bruin/oranje dus kan mijn Wellingtonkaart daar nog heen.


maandag 13 januari 2014

Veel sterkte toegewenst

Goedemiddag allemaal, ik wil jullie een kaart laten zien die ik gemaakt heb voor de moeder van mijn schoonzusje. Zij gaat een traject in van bestralingen en kan dus wel een beetje steun gebruiken. Ik heb voor haar deze winterse kaart gemaakt.
 

Ik heb dit keer best veel verschillende materialen/stansen gebruikt.
Plaatje en het papier zijn van Maja Design
Donkerbruin cardstock
creme linnen papier van de Action
blauw cardstock
verschillende bloemen
3 soorten kant/lint
vogelkooitje is van Joy
ijskristallen zijn van Joy
MD label
frantage ivory
parelstekers
 
Hier nog twee close-ups:


Best een heel warm geheel zo en ik hoop natuurlijk dat de ontvanger hem ook kan waarderen. Hij is gepost dus........
 
Ik wil met de kaart meedoen bij:

 

dinsdag 7 januari 2014

Mannenkaart - Van Harte

Ik moest een verjaardagskaart voor een man maken ( oom van mijn man) en dit is het geworden.


 Hij  woont en is opgegroeit bij het water dus heb ik gekozen voor een leuk plaatje van een vuurtoren van Gerda's Hobbyshop. Het papier is van Maja Design en van Joy. Ik heb voor deze kaart de sketch van het NKU gebruikt. Verder gebruikte ik wat jute, twine, stempels van MD en een ticket van Noor design.
Dit is ook de eerste keer dat ik frantage heb gebruikt. Het is van stampendous en de kleur is aged Ivory. Echt leuk spul. Het lijkt nu net of er zand over het plaatje waait. Ik hoop nu maar dat hij de kaart leuk gaat vinden.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
 
 

donderdag 2 januari 2014

45 jaar getrouwd

Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat we elkaar ook dit jaar weer kunnen inspireren met onze kaarten en creaties.
Ik begin dit jaar gelijk maar heel zomers. Deze schitterende stempel van Joy "Postcard Butterfly" heb ik laatst gewonnen en wat ben ik hier blij mee. Prachtig is hij om in te kleuren. Nu zijn een oom en tante volgende week 45 jaar getrouwd dus voor hen heb ik deze kaart gemaakt.


 
Gebruikte materialen:
stempel van Joy
mal onder de stempel is van Joy
papier van de Kruidvat
linnenpapier van de Action
MD takjes
bloemen, meeldraden
parelstekers
spectrum noir markers
kanten bloemenrand
 
Ik wilde ook nog graag een tekst met gefeliciteerd erop maar ik vond het dan toch allemaal een beetje teveel worden. De stempel is natuurlijk al best groot dus dit komt dan maar in de kaart.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij: