woensdag 29 juni 2016

50 jaar Happy Birthday

Vandaag laat ik jullie een kaartje zien dat ik enkele weken geleden al gemaakt hebt. Een kaartje voor een jarige 50 er. Daar moest natuurlijk een leuk kaartje voor komen en dat is geloof ik heel goed gelukt. De jarige vond hem prachtig. Ik maakte maar weer een kaart met mijn mooie DDD mal. Deze kaarten geven net iets extra's omdat ze niet zo gewoon zijn als een vierkante kaart.


Het designpapier is dit keer van Joy "Berry Sweet". Op het middelste stukje zit een plaatje van Gerda en deze is gemat op de mal van MD Lr0388. Het plaatje heb ik er half tussen gestoken en op de mal zitten verschillende kleine pareltjes. Onderin een mooie bloementoef met verschillende bloemen en meeldraden. Bovenin een kanten strik met ook daar een mooie bloem op.


Op de smalle tussenstukjes zit het prachtige organza bloemenlint met parels wat een heel feestelijk effect geeft vind ikzelf.


Als laatste de twee zijkantjes nog bewerken. Rechts heb ik een stempel gedaan van de Xenos, gemat op een aurelie stans. En aan de andere een wat groter houten cijfer 50 wat ik gekleurd heb met mijn spectrum noir markers.


dinsdag 28 juni 2016

Sterkte

Op verschillende blogs vragen ze kaart in een ander model dan vierkant. Ik ben gek op de DDD mallen dus daarmee lekker aan de slag gegaan. Dit keer een kaartje om iemand sterkte te wensen.
Iemand uit onze fitnessclub was er al verschillende keren niet geweest en nu blijkt zij een hersentumor te hebben. Reden dus om daar even voor te gaan zitten en een kaartje te maken.
Ook op deze kaart veel MD materialen. Ik ben begonnen met wit met daarop paars cardstock en het designpapier "La Provence". Het plaatje komt van het vel Mb 0158.


Ik heb een grote bloementoef gemaakt met verschillende kleuren bloemen in paars/roze tinten en de takjes van MD Lr0227


De tekst en het paarse label Lr 241 zijn beiden van MD en ook hier een klein bloemetje.  Als laatste een mooi parelrandje wat ik kocht bij Gerda.


Ik wil deze kaart insturen bij:

maandag 27 juni 2016

Hartelijk gefeliciteerd

Ik heb maar weer eens geprobeerd een simpele kaart te maken. Ik heb hem eigenlijk nagemaakt moet ik zeggen. Ik zag dit voorbeeld bij Joyce Jansen en vond dit zo leuk dat ik ook zoiets wilde proberen. Joyce gebruikt hier wel een embosfolder waar ook een stans bij zit en die heb ik natuurlijk, maar dit kan ook.


Ik denk dat de kaart wel voor zich spreekt. De gebruikte materialen zijn;
Stempel is van MD van Eline
MD designfolder 3424
Vlinder MD Lr 0158
Parels zijn van de Wibra

Ik wil deze kaart mee laten doen bij:


vrijdag 24 juni 2016

Bedankt

Afgelopen zaterdag gingen wij samen met onze ouders naar het Dolfinarium in Harderwijk en wat hadden we daar weer een leuke en gezellige dag. Ook het weer was die dag nog prachtig. Verschillende leuke shows van de dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen gezien. Omdat we uitgenodigd waren door mijn ouders zeiden mijn dochters; "mam moeten we nog een leuk bedankje meenemen?" Zij zijn toen vrijdagmiddag nog snel even naar het dorp gegaan om een leuk pakketje te maken. Ik er toen 's avonds nog een leuk bedanklabel voor gemaakt. Dit is het geworden.
De foto's zijn niet zo geweldig van kleur omdat ik hem 's avonds om negen uur nog snel even op de foto heb gezet.


 Het label is van DDD, begonnen met kraft met daarop creme en het designpapier van MD uit het blokje "Nautical". Bovenin een stukje kant, touw en een zilveren hartje. Aan de onderkant heb ik een vakje gemaakt voor een kleiner label. Ook hier hetzelfde papierblokje gebruikt, schipperstouw en verschillende schelpjes van het MD vel MB0150. De tekstbanner is van Joy 6410/0410. Hierop zitten nog een paar kleine pareltjes.


In het vakje dus nog een kleiner label waar we op de achterkant onze namen hebben gezet. Ook hier touw en kant. Het papier hier is van de Action en past zo goed bij de bruintinten van het Nautical blokje.
Het plaatje heb ik natuurlijk zo uitgezocht omdat we naar de zeehonden gingen. Toepasselijk toch? Het plaatje komt van het vel MB0150 en zit in het frame van MD Lr0327.


Mijn ouders vonden het een heel erg leuk pakketje en hadden er al heerlijk van gesnoept en gegeten.

Ik wil dit label mee laten doen bij:
De Egel - dier


maandag 20 juni 2016

Happy Birthday

Vandaag heb ik even een verjaardagskaart zitten maken met mijn nieuw gekregen spulletjes van Stampin Up. Ik ben helemaal niet zo van het zelf een achtergrond maken maar ik had even gezocht naar wat voorbeelden en daar zag ik echt mooie voorbeelden. 
Dit is hem geworden, heel iets anders dan jullie van mij gewend zijn maar toch ook wel heel leuk geworden. Ik ga het zeker vaker doen.


Ik ben begonnen met een kraft kaart en daarop blauw linnenpapier. Daarna heb ik een vierkant van wit gesneden en hierop heb ik mijn mask gelegd. Hij heet "hearts & stars decorative mask" en is dus van Stampin Up. Ik heb hem bewerkt met distressinkt stormy sky. Zo krijg je dus een hele leuke achtergrond die ik verder met kleine stukjes designpapier van Joy verder ben gaan bewerken. Niet teveel zodat je de achtergrond ook echt mooi blijft zien.

De stempel is van papermania en het stukje twine is ook weer van stampin Up. De kaart verder versierd met een rijtje parels en 1 bloem.

Ik wil met deze kaart meedoen bij:

zondag 19 juni 2016

Hieperdepiep hoera

Afgelopen vrijdagmiddag is onze dochter afgestuurd en ze behaalde een mooie 8.  Zij deed de Pabo en mag zich nu natuurlijk een echte juf noemen. 
Ik liep al een tijdje te bedenken wat ik nu eens voor haar wilde maken en met wat voor plaatje. Twee dagen voordat ze afstudeerde wist ik dan eindelijk wat het moest worden......dus dat werd nog hard doorwerken. Ik zag een leuk patroon van het melkpakje op internet, ben eens tussen de vellen van Gerda gaan zoeken en vond daar een vel met veel kinderhoofdjes (GH3252). Nu is Gerlise een echte kleuterjuf en dit vond ik daarbij wel heel toepasselijk. Toen begon natuurlijk het knippen, plakken en opmaken.
Ik heb groen en roze cardstock gebruikt en Maja design papier "romantic vintage".


Eerste kant:
Hier heb ik met mica een soort venstertje gemaakt. Even passen en meten natuurlijk om hem op beide   lagen op dezelfde plek te krijgen. Om het gat heen heb ik met een aureli stans een kader gemaakt. Het roze papier heb ik nog door een embosfolder met hartjes gehaald. Om het gat heen verschillende bloemen en de klimop van MD. Bovenin een dubbele strik van crispylint met een mooie parelbrad vastgezet. Hier onderuit twee labeltjes ( gemaakt met de banner van Joy) met daarop teksten van Crealies.


Twee kant:
Hierop het designpapier gedaan en een plaatje van Gerda gemat op een Aureli stans en daaronder takjes van MD en een grotere bloem.


Derde kant:
Deze kant heb ik heel rustig gehouden. Weer de embosfolder gebruikt en het groene rondje is het gat wat ik uit de voorkant haalde. Tekst is van Joy en de bloemenstempel is van Don & Daisy. Vier glimmende plakparels maken het geheel af.


Vierde kant:
Hier weer een plaatje van Gerda gemat op de aureli stans. Ook hier de banner en tekst van Joy gebruikt maar nu helemaal breed uit (de andere knipte ik in twee├źn).


Helemaal rondom een mooi stukje kant gedaan en om het pakje dicht te houden en er toch gemakkelijk iets uit te kunnen pakken twee knijpertjes op de bovenkant.

Gerlise vond hem prachtig en ik mag misschien wel zeggen dat ik er zelf ook best wel een beetje trots  op ben. Maar natuurlijk was ik helemaal trots op onze knappe dochter die de Pabo dan toch maar in drie jaar haalde zonder ook maar enige vertraging. Echt een top meid hebben wij. Nu nog een mooie baan natuurlijk!

Ik hoop dat jullie dit ook mooi vinden en er even van hebben genoten. Misschien heb ik jullie hiermee ook wel kunnen inspireren om ook eens zo'n leuk melkpakje te gaan maken.

Ik wil dit melkpakje insturen bij:
Ribbon girl
KIC - bingo (parels, kant, roze)
Card and Scrap
chocolate coffee cards
abc-challenge
ATSC
DCL - feest


Hoera geslaagd

Ik wil jullie vandaag nog een geslaagd kaartje laten zien. Dit keer voor een buurmeisje wat geslaagd is voor haar VWO  diploma. Een heel ander kaartje dan de vorige. Ik heb er een heel zonnig kaartje van gemaakt in lime en blauw. Nu is zij na haar examen ook nog eens naar Curacao geweest en daarom vond ik dit plaatje ook zo toepasselijk. Heerlijk na heel hard studeren nu even echt genieten.


Ik ben begonnen met een kraftkaart met daarop groen cardstock. Daarop een heldere kleur blauw karton met een linnenstructuur wat ik gedeeltelijk door een embosfolder heb gehaald met bloemetjes.
Hierover heen een stukje designpapier van Kaiserkraft wat ik ook op de vorige kaart gebruikte.
De sketch is trouwens van: cheerful sketches. Het plaatje is van Syta.


Natuurlijk heb ik hier een lekker drankje bij gezet en die is van Joy 6002/0388. De strandstoel is van MD Lr0424.


Achter het plaatje langs nog een taartkleedje en de tekst geslaagd gestempeld op een labeltje van Crealies. Is dit niet geweldig leuk geworden? Eigenlijk heel simpel maar ik was er heel tevreden over.

Ik stuur deze kaart in bij:
cheerful sketches
ATSC - zomer
city crafter - beach

donderdag 16 juni 2016

Hoera......Diploma

Afgelopen week was ik weer in de prijzen gevallen en nu bij Stampin Your Way. Gisteren lag er een grote envelop op de mat met daarin wit twine en een mask met hartjes van StampinUp. Super leuk natuurlijk. Ik ga het snel eens uit proberen.

Vandaag waren de uitslagen van de examens dus ben ik in het weekend maar weer aan de slag gegaan om wat kaarten voor deze gelegenheid te maken. Twee kaarten voor twee neven die beiden geslaagd zijn voor hun Havo examen. Ik laat jullie er hier alvast 1 zien. Ik vind het kaarten maken voor deze leeftijd niet gemakkelijk moet ik zeggen maar deze vind ik toch wel erg goed gelukt moet ik zeggen. Vinden jullie dit ook of zouden jullie iets heel anders maken?


Een rechthoekige kaart dit keer met een afmeting van 16 x 13. Begonnen met creme met daarop zwart cardstock en daarop het papier met een houtstructuur van Kaisercraft shabby chic.


Hierop een horizontale strook gedaan waarvan ik de bovenste laag door een embossingfolder van StampinUp heb gehaald. Hierop met grote letters " Hoera" met een stans van Joy, en verschillende kleine sterretjes. Onder de strook uit verschillende banners in verschillende maten.

Verticaal nog een stukje stoer touw en onderin nog een klein labeltje met het woordje "diploma" van Crealies.

Ik wil dit kaartje insturen bij:
Dutch card lovers - feest
AnMa creatief - bingo (embos, lint, bruin)maandag 13 juni 2016

50 jaar

Vandaag nog een kaartje voor een jarige zwager. Afgelopen donderdag  mocht hij de mooie leeftijd van 50 jaar bereiken. Dat moest natuurlijk een heel mooi kaartje worden en dat is  ook goed gelukt vind ikzelf.


Ik heb er een maritieme boekkaart van gemaakt. De mal is natuurlijk van DDD en hierop heb ik kraft gedaan en het designpapier van MD Nautical.
In het midden van het boek een stukje touw met daaraan een zeester.


Aan de linkerkant staat de vuurtoren van Joy 6002/0418  met daar omheen wat tierlantia en ertussen wat schelpjes van het vel Mb0150. De verschillende stempeltjes aan deze kant zijn van Eline EC0138 en CS 0855 en ook de stans Lr0327 waar de tekst op staat.


Aan de rechterkant  het plaatje van Mattie in de mal van MD Lr0239. Het schattige konijntje van MD Cr1340 lijkt heerlijk rond te huppelen in de duinen. Als laatste nog twee meeuwen en die zijn weer van Joy 6002/0418.

Ik wil deze kaart mee laten doen bij:
MD Divas - alles mag

vrijdag 10 juni 2016

Hartelijk gefeliciteerd

Afgelopen week was mijn zwager jarig en voor hem heb ik deze kaart gemaakt. Hij heeft een agrarisch bedrijf en daarom koos ik voor het plaatje met deze traktor.Mannenkaarten maak ik meestal niet te druk maar de tandwielen van Joy en het gereedschap zijn altijd leuk toch? Verder heb ik een embossingfolder van MD gebruikt en een label + tekst van Crealies. Het designpapier is  van Precious Marieke.Ik wil met deze kaart meedoen bij:
Hobbyvision
Scrapcards
Do-it creatief

woensdag 8 juni 2016

Happy Birthday

Vandaag laat ik jullie een zomers verjaardagskaartje zien. Een gezellige kruiwagen met paarse bloemen erop. Het designpapier komt uit een al wat ouder papier blokje waarvan ik de naam niet meer weer.


Onderin het hoekje een gezellige bloementoef gemaakt met wat paarse bloemen en parelstekers. De paarse swirl is van Joy en onder de bloemen uit een mal van MD.


Links bovenin een vlindertje van MD en "happy birthday" is van Joy. In de verschillende hoekje zitten nog kleine pareltjes.


Ik wil deze kaart mee laten doen bij:

zondag 5 juni 2016

Thank you

Laatst liet ik jullie zien wat ik gewonnen had bij Richtsje. Daar waren o.a. 10 vellen bij van Studio Light van de love and home serie. Alles past dus ook super bij elkaar. Van die vellen heb ik ondertussen al twee hele mooie kaarten gemaakt die ik jullie snel eens zal laten zien. Maar om Richtsje te bedanken voor deze mooie candy heb ik ook voor haar als bedankje een mooie kaart gemaakt. Ik heb daarvoor haar vellen gebruikt maar heb ook een achtergrond vel erbij gekocht.


Ik zag  dit mooie borduurpatroon eens langskomen bij Nicolette en vroeg haar of ik dit misschien van haar mocht overnemen. Nicolette stuurde het toen naar me op via de mail en ik ben ermee aan het stoeien gegaan.


 Eerst wilde dit helemaal niet en heb ik het weer weggelegd maar hier dan toch een leuk kaartje ermee gemaakt op mijn DDD mal. De vaas met zomerbloemen is dus van een vel van Richtsje en ook de losse roze bloemen horen hierbij. Om de vaas heen wat kleine plakpareltjes gedaan. Omdat het achtergrond vel al heel mooi is heeft dit kaartje verder niet veel meer nodig.

Uit 1 van de vellen haalde ik dit bedank labeltje

Aan de andere kant deed ik een vlinder van een ander vel. De middelste stroken liet ik verder vrij omdat daar al een mooie rank met bloemen opstaat.


Ik vind het zelf wel een heel fris en zomers geheel geworden alleen krijg ik dit model kaart altijd slecht op de foto. Heb het zowel binnen a
ls buiten geprobeerd maar ik krijg het er niet zo op alsdat ik hem in het echt zag.


donderdag 2 juni 2016

Een kaartje speciaal voor jou

Vandaag een heel mooi en ook wel een beetje chique kaartje vind ikzelf. Ik gebruikte hiervoor de mooie nieuwe mal van Noor 6002/0480 die ik van mijn dochter kreeg voor Moederdag. Nu had ik al verschillende hele mooie kaartjes met deze mal gezien maar dan is het toch wel een beetje stoeien met je plaatje want die moet je dan een heel stuk verkleinen om in het mooie raster te vallen. Ik heb de mal gestanst met papicolor papier zodat hij mooi glanst. Hier heb ik trouwens ook de tekstbanner mee gedaan.


Het designpapier is van Maja enjoying outdoors en ik heb dit gecombineerd met twee kleuren paars cardstock. In het hoekje rechtsboven een mooie paarse bloementoef gemaakt met daarbij wat zilverkleurige meeldraden. Een mooie strik van kant gemaakt en dit kant gaat ook onder het plaatje door.


Als laatste dan de tekst gestempeld. Ik zocht al een heel tijdje deze stempels in het Nederlands maar ze waren op heel veel plaatsen uitverkocht of ik vond ze te duur. Nu kwam ik ze van de week opeens tegen voor maar €7,95 en toen dacht ik "nu zijn ze van mij". Mooi toch.


Ik heb deze kaart vorige week naar Marleen gestuurd voor haar verjaardag. Heel lang heb ik getwijfeld of ik met MD spullen zou werken omdat zij dat natuurlijk ook veel doet maar heb toch bewust gekozen om dit niet te doen zodat ze toch een heel ander soort kaart krijgt dan dat ze zelf maakt.

Ik stuur deze kaart in bij:
do-itcreatief
ATSC