zaterdag 27 januari 2018

Liefs


Ik ben toch zo lekker bezig met die combinatie bruin en blauw.....ik ga gewoon nog even door. Opeens kom ik weer leuke oude dingen tegen die dan weer super combineren met iets wat je nog niet zolang hebt. Zo vond ik ook dit knipvel wat ik eens bij een bestelling van "de Egel" kreeg. Een leuk vel met kinderen van Nellie Snellen. Allemaal in bruin tinten met hier en daar een andere kleur erbij.
Zo ook dit schattige meisje met haar muts op, bril erbij en een jeans aan. Nostalgisch toch?

Ik heb hierbij mijn Maja design papier denim and Friends gepakt. De sketch is van Anreda. Gaan jullie daar ook eens kijken en meedoen? Het is echt een leuke sketch en het zou toch jammer zijn als zo'n leuk challenge blog gaat stoppen omdat er te weinig animo is?

Ik zie op het moment van die leuke nieuwe stempelsets voorbij komen en ik kon het niet laten twee van die sets te kopen. Deze tekst Liefs in handlettering schrift komt van Joy en is gestempeld met blauwe versafine.


Onderaan de rand circles van Joy met een stukje jute erover. Verder wat strikken gemaakt van touw en crispylint. Bovenin twee plakparels van de Action. Van alle stukjes papier heb ik de randjes bruin gemaakt om dieptes erin te krijgen.

Ik ben hier zelf weer erg tevreden over. Is dit nu ook een beetje vintage of dat eigenlijk niet? Ik denk dat ik hem maar gewoon naar Vintage and more toestuur anders moeten ze hem maar verwijderen.

Het kaartje stuur ik in bij:

woensdag 24 januari 2018

Voor de voorraad

Op het vel van Hobbyvoordelig waar ik gisteren een Sterkte kaartje mee liet zien staan allemaal van deze rustige plaatjes. Ik ben er gewoon even lekker mee verder gegaan.


Dit keer wel begonnen met een kraft kaart met daarop blauw cardstock. Designpapier is van Maja uit een wat ouder blokje. 


Twee mooie stansen onder het plaatje van Noor en ik denk dat de ander een Nestabilitie is. Onderin de leuke eekhoorn van MD die zo te zien op zoek is naar besje voor de wintervoorraad. Ook hier wat blauwe pareltjes in de hoeken en nu een mooie blauwe strik. Nog een mooi metalen hoekje erbij gedaan.


En bovenin de eikenblaadjes en het eikeltje.

Ook deze stuur ik natuurlijk in bij:

dinsdag 23 januari 2018

Sterkte

Bij De Egel hebben ze de opdracht twee kleuren blauw/kraft. Nu vind ik dit een schitterende combi dus ben ik even tussen mijn plaatjes gaan zoeken. Eigenlijk wilde ik een geboortekaarte maken maar dat is het helemaal niet geworden. Het werd een sterkte kaartje met een mooi plaatje van Hobbyvoordelig.


Ik heb geen designpapier gebruikt maar gewoon kraft en een glimmend blauw. De tekst is van een nieuwe serie van Joy. Een mooi stukje bruin organzo lint met daarop een grote brad en vier kleine blauwe pareltje in de hoeken.

Ik heb wel een creme kaart gedaan en hoop dat dit geen bezwaar is. Zo is hij net iets frisser anders werd het wel een beetje somber.

Deze kaart stuur ik dus in bij De Egel

maandag 15 januari 2018

Vintagekaartje

Afgelopen weekend heb ik maar weer eens geprobeerd om een vintagekaartje te maken. Ik zie altijd van die mooie voorbeelden voorbij komen maar ben er zelf niet heel goed in geloof ik. Toch is hij redelijk goed vind ik zelf. Ik heb als ondergrond weer een DDD mal gebruikt.


Het papier komt uit twee verschillende blokjes van Maja Design. De randen van zowel het blauw als het designpapier heb ik wat ruw gemaakt met mijn distresser en daarna met distressinkt bewerkt.
Het plaatje is denk ik van Pion en ligt al heel lang in de kast. Het geheel versierd met het vogelkooitje van Joy met daarop ook van Joy het takje lavendel. Blauwe organza rozen, een metalen hoekje, metalen cirkel, hartje en parels.


Is dit vintage genoeg of moet er dan nog veel meer op?

vintage and more op facebook

vrijdag 12 januari 2018

Gefeliciteerd, geniet van deze mooie dag

Opnieuw een kaartje gemaakt met de sketch van De Egel. Ik vind dit een super sketch om mee te werken en je kunt er alle kanten mee op. Dit keer een kaartje voor een nichtje dat 13 jaar wordt.
Ik heb gebruik gemaakt van mijn favoriete papier Maja design en dit keer denim and friends. Ik heb gekozen voor de blauw/groene tinten in combinatie met bruin. Het leuke plaatje van de winterse mok is van Studio Light.Verder heb ik stansen gebruikt van Joy (muts en handschoenen) en van MFT (horizontale strook bolletjes).
De tekst is van CraftEmotions, gestempeld met stazon in de kleur teal.


Deze kaart laat ik meedoen bij:
'T Scraphuis

dinsdag 9 januari 2018

Gefeliciteerd

Ik was zo lekker met de jongenskaarten bezig dat ik gewoon even ben verder gegaan in deze kleuren en die laat ik ook maar gelijk even zien. Wel weer heel anders maar ook met dezelfde sketch van De Egel.


Dit keer een leuk plaatje van Dixi toppers en ook weer gecombineerd met zwart, wit en groen. Best een stoere combi is dit ook. Het vierkant om het plaatje is van MD en gefeliciteerd is van Crealies. Als laatste een stukje zwart lint gebruikt. Dit kan toch goed van een jongen van 15?

Dit kaartje stuur ik in bij:

Happy Birthday

Vandaag laat ik een simpele jongenskaart zien in de kleuren zwart, wit en groen. De sketch die ik heb gebruikt is van De Egel. Het zwarte en witte papier heb ik door een embossingfolder gehaald. Het groene designpapier is van Maja "monochrome" en de "happy birthday" is van Ali Express.


Ik laat dit kaartje meedoen bij;vrijdag 5 januari 2018

Hoera, een dochter

Vandaag een mooi geboortekaartje voor een meisje dat gelijk na de bevalling een zware operatie moest ondergaan. Gelukkig is alles goed verlopen maar ze zal ongetwijfeld nog vaker geopereerd moeten worden. Een extra stimulans om een mooi kaartje voor dit gezin te maken.

Het is een echt meisjeskaartje geworden met een mooi plaatje van Syta en papier van Studio Light uit de home and happines serie.


Begonnen met wit, daarop designpapier met daarop weer in het wit een mooie vierkante stans van Noor. Hierop een stukje cardstock in een wat hardere paars/roze kleur (ik had dit eerst niet gedaan maar vond het allemaal wat te zoet worden en daarom mijn bak met papier maar even in gedoken en toen vond ik dit). Daarna onder het plaatje het andere deel van deze Noor stans met daarop het plaatje.


Links onderin een tekst van Crealies en rechts de mooie blokken van MD. Aan beide zijden nog een klein stukje parellint.


Bovenin de rammelaar van MD en boven het plaatje een grote kanten strik met een grote roze brad en een leuke bedel.

Deze kaart wil ik insturen bij:
facebookgroep van Syta