zaterdag 27 augustus 2016

Van harte gefeliciteerd

Gisteren was mijn moeder jarig en ik heb voor haar dit mooie kaartje gemaakt met de mal van DDD van de Crafty Boutique 1 van Joycrafts.
De basis is kraft met daarop cremekleurig cardstock. Het designpapier is van de Action uit het blok Pastels. Verder heb ik verschillende materialen van MD gebruikt.


Op het label het mooie plaatje van MD met de zwanen, ook 1 van de kleine zwaantjes zie je daar. Het andere kleine zwaantje zit heerlijk bij zijn moeder Cr 0408. De tekst boven het plaatje is van Eline.
Langs de randen heb ik een mooie parelrand geplakt.


Hier bovenin zit een mooie strik van vintage lace van MD met daarop ook een bloem van MD.
De cijfers 71 zijn van de craftable 1282 en zitten op een stukje designfolder 3404.


Als laatste heb ik een kanten hart van Gerda gebruikt en deze onderin de hoek gedaan met daarop een strikje met een zwaantje/eendje en weer de groene bloemen van MD.

Een toepasselijke kaart omdat mijn ouders zelf ook een heel weitje vol met verschillende soorten eenden en kipjes hebben.
Mijn moeder vond hem dan ook heel erg mooi.

Ik stuur deze kaart in bij:

donderdag 25 augustus 2016

Jarig, hartelijk gefeliciteerd

Ik heb nog maar een kaartje gemaakt met de leuke sketch van Noor design en dit keer werd het een verjaardagskaartje voor mijn schoonzusje. 


Gemaakt in een zachte, oude kleur roze met designpapier van het papierblok van de Action "Pastels".
Het plaatje is weer van Gerda en komt van hetzelfde vel als mijn vorige kaart. Ook hier weer een mooi stukje kant onder het plaatje door, twee bloementoeven in verschillende hoekjes en de teksten zijn dit keer van Crealies. Ook bij deze kaart heb ik de borders van Joy gebruikt.Ik wil deze kaart dus laten meedoen bij:

zondag 21 augustus 2016

Bruidspaar, van harte

In opdracht van onze dochter maakte ik een trouwkaart voor een jong paar dat aanstaande vrijdag hoopt te gaan trouwen. Ik heb deze kaart gemaakt aan de hand van de sketch van Noor design.


Op een blad van Gerda vond ik dit leuke plaatje met twee schattige kinderen wat ik wel geschikt vond voor deze kaart. Omdat er ook nog de zonnige kleur geel in voorkomt was dit ook leuk voor deze tijd van het jaar. Het designpapier wat ik gebruikt heb is van Maja "Walking in the forest".

Langs de randen de mooie border van Noor en de tekst is geschreven op de banners van Joy. De tekst is overigens ook van Joy. Prachtige teksten voor verschillende doeleinden die mooi passen op deze banners.


Onder het plaatje door een mooi stukje kant en twee verschillende bloementoeven gemaakt in het geel.
Als laatste een label gemaakt met daarop de trouwdatum en de harten van Nellie Snellen met daarin de zwanen.


Dit kaartje stuur ik dus in bij:

donderdag 18 augustus 2016

Vintage mannenkaart Sterkte

Vandaag mijn derde kaart voor de challenge van wlvc. Ik heb helemaal de slag te pakken met het maken van vintage mannenkaarten. Ook deze is weer anders dan de andere qua kleur. Ik heb voor deze kaart gekozen voor Kraft met turquoise omdat dit zo mooi combineert met het plaatje.


Het designpapier is van de Action en van Authentique, het leuke plaatje is van Gerda en is gemat op kraft. Bovenin de hoek zit het zakhorloge van Joy (gestanst met een mooi stukje goudkarton wat ik leende van Aartje) aan een stoer stukje touw en in de andere hoek een bronzen hoekje.


Onder het plaatje door zit ook een stukje touw met daaraan (kijk eens hoe leuk) een klein bronzen zakhorloge met een piepklein pareltje. Op een stukje turquoise cardstock een stempeltje van Crealies.


Alle randjes zijn bewerkt met distressinkt en het stukje desingpapier met de tekst heb ik nog bewerkt met de Tim holtz distresstool.

Ik heb de sketch gebruikt van De Egel.

Deze kaart stuur ik in bij:

dinsdag 9 augustus 2016

Van harte gefeliciteerd

Mijn tweede mannenkaart met de sketch van cheerful sketches. Deze kaart is veel lichter van kleur geworden dus vandaar dat je ook wel een heel andere sfeer kaart krijgt. Best wel een beetje chique vind ik zelf.


Het plaatje is weer van Gerda en heb ik gemat op de nieuwe mal van Noor design 6002/0579. Een mal die natuurlijk heel geschikt is voor dit soort plaatjes. Schuin onder het plaatje zitten wat plakparels en ik vind dit net wat van die inktdruppels lijken.
Onder het plaatje een heel mooi stukje kant wat ook bij Gerda vandaan komt.


Alle randjes zijn trouwens aangezet met wat distressinkt. Naast het plaatje heb ik de veren van Joy gedaan 6002/0293 met daarop een strik van kreukellint.


Als laatste de banner van joy 6002/0386 gebruikt met een tekst gemaakt op de computer. Nog een soort koperen klok erbij in het hoekje van de action. 
Ook het designpapier is van de action dit keer. 

Vinden jullie hem ook niet heel chique? Komt ook wel een beetje  door het kant en ik heb papicolor papier gebruikt en dat geeft vaak een wat glimmende uitstraling. 
Zo heb je dan twee heel verschillende mannenkaarten er liggen en ik had er zoveel plezier in dat ik misschien nog maar eens tussen mijn plaatjes ga zoeken of ik zoiets vind. Dus wie weet.

Deze kaart gaat ook meedoen bij:

maandag 8 augustus 2016

Van harte

Vandaag eens een mannenkaart en heel anders dan jullie van mij gewend zijn. Echt een donkere vintagekaart. Ik heb me nog even afgevraagd of ik er meer creme in moest doen maar vond dat toch niet helemaal passend.
De sketch is van; Cheerful sketches.Ik ben begonnen met een cremekleurige kaart met daarop zwart papier. Het designpapier ligt al heel lang in de kast en kwam ik toevallig tegen en is van Little Darlings. Het plaatje is van Gerda.


Ik heb onder het plaatje een stukje zwart gedaan en dat heb ik aan de randjes iets aangezet met typex en dat daarna weer iets bruin gemaakt om het een wat oudere sfeer te geven. De plakparels hier zijn van Scrapberries. In het andere hoekje een koperen hoekje.
Boven het plaatje een stempel van Joy op een tekstplaatje van een nieuwe Noor mal 6002/0579.
Onder de horizontale rand zit nog een randborder van Nellie Snellen. Ook al een hele oude.


Als laatste een bijpassend stukje organza gezocht en hier een strik van gemaakt met daarop een koperen filigraan bloem. In het filigraan nog weer een stoffen bloem gedaan.

Wat vinden jullie hiervan? Echt vintage toch of niet? Het ging zo lekker dat ik nog zo'n soort zelfde kaart heb gemaakt alleen dan veel lichter die laat ik later in de week wel eens zien. Ben even bezig wat oude plaatjes en papier op te maken goed of niet?

Ik wil met deze kaart meedoen bij:

vrijdag 5 augustus 2016

bloemen/uitschuifkaartje

Vanavond wil ik jullie een kaartje laten zien dat ik vorige week vrijdagavond heb gemaakt op een workshop bij Gerda. Een super leuk modelletje wat ik zeker nog eens ga maken en ook de kleuren vind ik fantastisch. Echt mijn ding wel. Dit is hem.


Door middel van het smalle strookje schuif je dus je kaart in elkaar zodat hij nog heel goed in een envelop past. Verder blijft hij heel mooi staan door de gevouwen voorkant.
Het designpapier is van Daisy Bucket design, een papierlijn die schitterend bij het vel plaatjes past waar ook dit plaatje bij hoort.


Schuin boven het plaatje een leuk klein borduurwerkje met een parel erin. Ik vond thuis nog een mooi lila stukje kreukellint dat ik nog op het schuifgedeelte plakte met een leuke bloem erop.


Onderin nog de decorette nr 11 van Crealies en op het plaatje nog een paar hele kleine lila pareltjes.

Ik wil deze kaart insturen bij:woensdag 3 augustus 2016

Gefeliciteerd

Vandaag een kaartje voor een jarige neef die over een week 17 jaar hoopt te worden. Met dit natte miezerige weer is het heerlijk om te knutselen en dan ligt de kaart maar vast klaar. Het is een hele strakke kaart geworden. Ik heb even getwijfeld en het ook even uitgeprobeerd of het nog leuk was om een stukje touw o.i.d toe te voegen maar hen het toch zo gelaten. Dit is hem geworden.Designpapier en plaatje zijn van Syta en dit heb ik gecombineerd met crème en donkerblauw cardstock. De tekst en de banner zijn van Joy.

Voor deze kaart gebruikte ik de sketch van De Egel.