donderdag 27 oktober 2016

Goede Kerstdagen

Vandaag een heel winters kaartje in vooral wit tinten en gecombineerd met een grijs/groene tint. Ik ben begonnen met wit met daarop grijs cardstock. Daarna weer wit wat ik door een embosfolder van StampinUp heb gehaald. Een soort sneeuwvlokken zeg maar. 
Het plaatje is van Gerda en de mooie stans waar het plaatje achter zit is van Creative Expressions. Het geheel is aangekleed met een mooi stukje kant, een ijskristal van Joy gestanst van vellum met daarin nog weer een soort van ijskristalparel.
De hertjes op de voorgrond zijn van MD en ook die heb ik uit wit gehaald. Ik zag dit bij iemand anders langskomen en vond dit ook wel mooi staan.Ik wil met dit kaartje meedoen met de challenge van:

dinsdag 25 oktober 2016

Winter wool

Allereerst welkom aan Caroline op mijn blog. Leuk om elkaar te volgen en inspiratie bij elkaar op te doen.

Vandaag het vierkante plaatje van de Winter Wool van MD. Hij is voor een groot gedeelte hetzelfde als de vorige alleen nu heb ik de vierkante mal van Noor 6002/0480 gebruikt. Het plaatje valt hier heel mooi binnen in. Het designpapier en de kerstroos van net als op de vorige weer van MD.


Dit keer geen jute maar  mooi donkerbruin crispylint. Langs de rand van het plaatje zit een al wat oudere swirl van MD (geen idee welk nummer) die Aartje nog in haar bak stansen had zitten. Hierop heb ik verschillende parels geplakt.


Ik laat deze kaart meedoen bij:

vrijdag 21 oktober 2016

Kerst of misschien Beterschap?

Ook ik heb de "Winter Wool" van MD gekocht, ik geloof heel veel met mij want ik heb er al heel veel voorbij zien komen. Ik wist eerst niet zo goed wat ik ermee aan moest. Plaatjes zijn best groot en ik wil dan eigenlijk ook nog zoveel mogelijk andere MD artikelen gebruiken zodat ik mee kan doen aan hun challenges. Dus al mijn spulletjes toch maar eens tevoorschijn gehaald en toen vond ik deze oude mal van MD weer en hij lijkt wel gemaakt voor deze ronde plaatjes. Het plaatje past hier precies in.


Ook het papier uit het blokje "Canadian Fall" past natuurlijk precies bij dit plaatje dus dat moest er zeker ook op en ik heb alles gecombineerd met kraft. Woensdagmiddag ben ik nog een middag bij Aartje wezen freubelen en die had die mooie grote kerstster van MD.


Het geheel heb ik afgemaakt met crispylint,  een stukje jute lint en parels.
Ik wilde er eigenlijk nog een tekst opdoen maar wist niet goed welke en toen zegt onze dochter "mama waarom wacht je er gewoon niet mee, ik vind het eigenlijk ook wel een hele leuke kaart om iemand beterschap te wensen". Ja dat vind ik eigenlijk ook wel, dat zou toch zeker ook heel goed kunnen. Dus heb ik hem zo gelaten en wacht ik af of hij rond de kerstdagen nog in mijn doosje zit of dat hij misschien een andere bestemming krijgt. 

Wat vinden jullie van mijn eerste kaart met deze plaatjes? De vierkante versie ligt ook al klaar dus die volgt snel.

Ik wil deze kaart mee laten doen bij:

donderdag 20 oktober 2016

Kerstgroetjes

Ik ben nu toch echt begonnen met het maken van mijn kerstkaartjes. Het begint nu wat kouder te worden en dan krijg ik daar ook wel weer zin in. Voor de derde keer heb ik de sketch gebruikt van Cheerfull sketches. Het is best wel een heel traditioneel kaartje geworden geloof ik maar misschien komt dat ook wel door de kleuren rood en groen. Het plaatje vind ik wel heel erg mooi, leuk zo'n mok met dat gebreide "jasje" erom. Dit doet echt denken aan die koude dagen van december dat je zo lekker binnen op de bank kunt zitten met je handen lekker om een warme kop thee of koffie heen.


Het papier wat ik heb gebruikt is van Joy een al ouder blokje "Happy Holidays". Het plaatje is van Gerda en de mooie mal om het plaatje heen is van Noor 6002/0579. Dit blijft een schitterende mal voor de rechthoekige plaatjes. De tekst is van Crealies en achteraf denk ik dat ik die op een hele verkeerde plaats heb gedaan. Als ik de foto hier zo zie denk ik.....dat zit niet goed op die plek maar ik vond dat hij ergens anders ook niet kon en nu heb ik hem in het verlengde van het groene vierkant gedaan en ik vond dat dat kon maar nu......? Niets meer aan te doen.


Deze kaart doet dus nog een keer mee bij:

maandag 17 oktober 2016

Hartelijk gefeliciteerd

Vandaag laat ik nog even een verjaardagskaartje zien dat ik gemaakt heb voor een jarig nichtje. Een mooi fris kaartje in rood en wit en deze is gemaakt n.a.v. het kleurenpalet bij Knutsels & Kadootjes.


Het designpapier komt uit een blokje van Joy "Shabby Chic" en het plaatje is van Gerda en deze is gemat op een stans van Aurelie.
Ik heb ook een mooie embossingfolder gebruikt en deze is van MD DF3424.


De kop en schotel van Joy passen hier natuurlijk ook weer super bij. Het kaartje is verder vrij rustig gehouden want ik denk dat die jonge tienermeiden dit mooier vinden. Als versiering alleen nog een swirl van Nellie Snellen met daarin wat kleine pareltjes.


De tekst en de mallen daaronder zijn van Crealies.

Ik stuur deze kaart in bij:

dinsdag 11 oktober 2016

Hartelijk gefeliciteerd


Vandaag wil ik jullie een easelkaart laten zien. Ik vind dit altijd weer een leuk model om te maken. Bij het MD blog is dit de opdracht voor de nieuwe challenge dus ik heb maar weer verschillende producten van MD gebruikt.


Zoals het papierblokje Canadian Fall en een plaatje van Mattie MB0155. De mooie herfstbladeren zijn van MD nr 1336.


Aan de onderkant zit een mooie kanten rand met daarop een mooie parelrand en een grote organza bloem. De tekst is van crealies en die zit op een klein labeltje met stikrandjes van Aureli.


Natuurlijk zitten er als versiering nog wat mooie warme rode parels op.

Ik wil deze kaart insturen bij
MD - kreadivas - alles mag optie natuur

zaterdag 8 oktober 2016

Warm rode herfstkaart met borduurtje

Vanavond wil ik jullie een heel mooi kaartje laten zien (vind ikzelf tenminste) in mooie warme rode kleuren. Ik heb dit model kaart afgelopen zomer ook al een keer gemaakt en vond hem toen ook al zo mooi geworden. Leuk om ook weer eens heerlijk te gaan zitten borduren.


Het papier is ook dit keer van MD Canadian Fall maar nu heb ik de warme rode kleur gepakt gecombineerd met het bruine houtstructuur. Het plaatje is weer van Gerda en ik heb de sketch gebruikt van cheerful sketches challenge. Prachtig dit plaatje van dat hert wat in de ochtend dauw daar staat tussen het prachtig rood gekleurde blad van de bomen.


De mooie mal achter het plaatje is van Noor en wel de 6002/0480, ook heb ik een mooi breed stuk kant gebruikt. Voor het plaatje staan de herten van MD Cr1289 die ik een paar kleine witte stipjes heb gegeven.


Het borduurpatroon is uit een boekje van Joke de Vette en daar heb ik nog mooie, warme rode parels aan toegevoegd.

Ik stuur deze kaart in bij:


maandag 3 oktober 2016

Herfstkaartje

Vanavond laat ik een tweede kaartje zien, een herfstkaartje. Zonder tekst zodat hij overal voor gebruikt kan worden. Vorige week heb ik een paar leuke kaartjes gemaakt maar nog niets laten zien. Vandaag heb ik gewerkt dus lekker even op de bank een aantal berichtjes schrijven. Bijna alle materialen van deze kaart  zijn van MD die jullie vast wel herkennen gecombineerd met kraft, creme en oranje. Het plaatje is van Gerda en deze is van één  van haar nieuwe vellen.De gebruikte materialen van MD zijn:
onder het plaatje Cr1334
takjes Lr 0227
cirkel achter plaatje Lr141
herfstbladeren Cr1336
papier "Candian fall"
kant van MD
Sterkte

Gisteren heb ik even een "Sterkte" kaartje zitten maken n.a.v de kleurenchallenge bij knutsels en kadootjes. Ik wist dat ik nog ergens zo'n mooi rood plaatje van Gerda moest hebben liggen dus ben daarmee aan de slag gegaan. Een kaartje om iemand sterkte toe te wensen is altijd handig om in huis te hebben dus werd het dit.


Het gebruikte papier is van Joy "Berry sweet" en dit heb ik gecombineerd met een mooie warme kleur rood. Onder het plaatje zit een mal van Noor 6002/0480 en de bolletjes rand is van MFT.
Als laatste heb ik het woord sterkte erbij gedaan, verder geen bloemen om het geheel heel rustig te houden.


Ik stuur deze kaart dus in bij: