woensdag 28 september 2016

Winter

Vanmiddag heb ik eens een kerstkaartje zitten maken. Mijn tweede pas....en als ik dan zie hoever iedereen al is!!!! Maar goed het is helemaal mijn ding niet om midden in de zomer  kerstkaarten te gaan maken. Nu had ik er wel even zin in en hij is erg leuk geworden vind ikzelf.


Ik ben begonnen met een kraftkaart met daarop een mooi blauw/groen cardstock en daarna designpapier uit het blokje "winter" van Autentique. Het plaatje is van Helga Martare en is gemat op een mal van MD. Op de mal heb ik mooie kleine pareltjes geplakt. 


Verder heb ik nog verschillende mallen van Joy gebruikt. Bovenin natuurlijk de ijspegel rand uit het snowpaper van MD. Naast het plaatje de leuke muts en op een stukje ribbelkarton zit de mal "winter" van joy. Heb ribbelkarton heb ik iets bewerkt met inkt en wel de kleur teal.
Helemaal onderin het hoekje zit nog een tekst "warme Winter Wishes" en dit komt ook uit het papierblokje.

Ik ben zelf helemaal weg van dit leuke plaatje, ik kende dit merk helemaal niet maar zag het een tijd geleden bij Ans langskomen. Echt schattige plaatjes.

Ik stuur dit kaartje in bij:


maandag 26 september 2016

Cadeauverpakking voor Jasper

Onze zoon Jasper is 15 augustus 15 jaar geworden en ik had voor hem een leuke voetbalcadeauverpakking gemaakt. Natuurlijk met de accenten van zijn favoriete club Ajax.
Dit melkpakje heb ik ook al eens voor onze dochter gemaakt en toen vond Jasper dit erg leuk (meestal vindt hij mijn frutsels niet leuk) dus moest ik ook voor hem aan de slag.
Gemaakt in stoere kleuren rood,zwart en wit.


Het designpapier kreeg ik van Aartje en is van wild rose studio. 
Aan de voorkant heb ik een venster gemaakt met daar omheen een vierkant van Aurelie gemaakt. Verder een leuke voetbal en een ster en nog een stempeltje van een doel. Een stempel en een stans geleend van Aartje van Birthday. De bovenkant vastgezet met twee wasknijpertjes die ik zwart heb gekleurd en verder van rood en zwart tule een strik gemaakt met een zwarte brad.


Op de zijkant een houten 15 zwart gemaakt en twee stempels van Crealies.


Op de achterkant voetbalpapier, stempels van kenny K op een aurelie stans en dit weer op een zwart vierkantje.


Als laatste foto's van Ajaxspelers en rode rondjes. Langs de onderrand een border van Joy (ik vond dit wel op een voetbalrand lijken).
Natuurlijk is het doosje opgevuld met wat lekkers en hij staat nu nog te pronken op zijn slaapkamer. Dit vond hij dus echt wel leuk. Fijn hoor voor moeders!!!!!!

Ik wil dit doosje insturen bij:

maandag 19 september 2016

Vintage kaartje

Vandaag wil ik jullie nog een kaartje laten zien wat ik laatst met mijn zusje heb gemaakt. Het papier en het plaatje kreeg ik van haar met de vraag "maak jij hier eens iets mee". Mooi papier maar ik wist eerst toch niet zo goed wat ik ermee aan moest. De sketch erbij gepakt van cheerful sketches en toen ging het eigenlijk ook wel weer vanzelf. 


Het designpapier is van Dovecraft en het plaatje van de Dixietoppers. Het plaatje is gemat op een mal van Aurelie en het rondje achter het plaatje is van Crealies. Ik heb dit kaartje verder redelijk rustig gehouden.


Wat verschillende soorten bloemen en wat meeldraden en daar omheen een stuk rood koord. De mooie glinsterende rode parelbloem bovenin de kaart haalde ik uit de goodiebag van Gerda die ik kreeg op haar 10 jarig bestaan. Mooie combi vind ik hetzelf dat kraft met dat hele diepe rood, een warme combi.

Ik stuur dit kaartje in bij;

Met de andere kaart die ik met Aartje samen maakte kwam ik in de top 3 bij
Don't forget your TOP 3 Badge

zaterdag 17 september 2016

Van harte gefeliciteerd

Vandaag hielden mijn schoonvader, schoonzus en zwager hun verjaardag. Ik maakte voor mijn schoonvader een mooi label voor aan een leuk kado wat ik bij de bakker had laten opmaken. Ik koos ervoor om nu een een herfstlabel te maken. Mooie warme kleuren.


Ik begon het label van DDD over te trekken op kraft en oranje cardstock en de kleinste heb ik over getrokken het een papierblokje van MD Canadian fall. Het plaatje is van Gerda wat ik gisteren heb gekocht op het 10 jarig bestaan van haar winkel (ik heb echt verschillende mooie dingen gekocht) en ik heb dit gemat op een mooie warme kleur geel. Verder is alles wat op het label zit ook van MD, de bladeren, eikels, konijntje, de tekst is van Eline en ook het mooie kantje is van Marianne.


Hier even het kado waar ik het aan vast maakte


Voor mijn schoonzusje pimpte ik een kleine cadeauverpakking van de zeeman om daar geld in te doen. Ik deed dit van de restjes die ik overhield.


Ik wil dit label en doosje insturen bij:

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. 
Een heel fijn weekend allemaal.

maandag 12 september 2016

Van harte beterschap

Vandaag iets heel anders dan afgelopen vrijdag maar wel met dezelfde sketch. Eigenlijk had ik die sketch al helemaal weggeschoven zo van; niet leuk, te moeilijk enz. En dan ga je ermee aan de slag en dan wordt het zo leuk dat je denkt......hier wil ik nog een keer mee aan de slag.
Het werd een herfstkaartje, natuurlijk gemaakt met het papier van Maja "walking in the forest". Het plaatje is van MD en deze is gemat op een stans van Crealies.


Bovenin een vlinder gedaan (van de Action) en de banner van Joy met een bijbehorende tekst.


Als laatste de onderkant versierd met herfstspulletjes zoals: de paddestoel van MD, bladeren van MD,  een stukje boomschors en de bezem van Joy (one of a kind spring).


Ook best wel weer goed gelukt vind ik deze kaart met de sketch van: The sketchy challenge
Verder wil ik deze kaart mee laten doen bij:

vrijdag 9 september 2016

Happy Birthday

Vandaag had ik weer een heerlijk freubeldagje met mijn zusje Aartje. Vanochtend al vroeg om 9.00 uur begonnen toen het buiten nog niet echt warm was. Tussen de middag wel even tijd genomen om heerlijk het dorp in te gaan om daar lekker buiten op een terrasje te lunchen. Daarna nog snel even een kaartje afgemaakt. Beiden gingen we aan de slag met de sketch van The sketchy challenges. Het werden ook nog eens allebei vintagekaarten. 
Een lastige sketch dacht ik eerst maar wat werd het toen toch een leuke kaart.


Ik kreeg het designpapier vanochtend door Aartje in mijn handen gedrukt met de opdracht "ga jij hier eens mee stoeien". Mooi vintage-achtig papier van Dove craft "curiosity corner".  Het plaatje is een Dixie topper en kreeg ik ook van Aartje. Onder het plaatje zit een mal van Aurelie.


In het linkerhoekje zit een dubbele strik van kreukellint met een bloem erop. Op de middelste strook zitten de mooie parelbloemen van Gerda en onderin de hoek heb ik nog een stans gedaan van dovecraft.

Een echt vintagekaartje vinden jullie ook niet? En ook wel een beetje romantisch met die Eifeltoren erop en dan de roos er zo voor dus ik denk dat hij ook wel naar het WLVC.

Kijken jullie ook even bij Aartje? Die heeft er ook een super leuke en romantische kaart opgezet.

Ik ga deze kaart dus insturen bij:


Met dit strandkaartje stond ik in de top 3 bij Do-it creatief

vrijdag 2 september 2016

Happy birthday

Vandaag laat ik jullie een label zien dat ik voor de dochter van mijn zus Aartje heb gemaakt. Zij wordt 15 september 16 jaar. Beetje vroeg, maar dan is hij maar vast klaar.  Ik had dit leuke plaatje van de stoere roze scooter nog liggen en dat past natuurlijk leuk bij deze leeftijd. De sketch die ik gebruikte is van cheerful sketches.


Het label is natuurlijk van DDD en het plaatje van Gerda. Het designpapier is van Kaiserkraft en van Nellie Snellen. De cirkel is volgens mij van Noor, het cijfer 16 is van een craftable van MD (CR 1282), Happy Birthday is van Joy (6002/0296) en het leuke randje met de kleine bolletjes is van MFT

Ik heb getwijfeld of ik er nog een bloementoef op zou doen maar heb hem toch maar wat stoer gelaten. Bovenin wel een stukje crispylint met een veertje en een bloem.

Ik wil deze kaart insturen bij:

donderdag 1 september 2016

Tuintafereeltje

Vandaag is er bij AnMa creatief een challenge van start gegaan met als opdracht een foto-inspiratie van een soort tuintafereeltje. Wat past hier dan beter bij dan de 'La Provence" serie van Studio Light. Een prachtig blok vol met mooie plaatjes wat allemaal prachtig op elkaar is afgestemd. Een kaartje is dan ook snel gemaakt. (misschien niet helemaal origineel, want ik vind het dan toch wel erg lastig om er een eigen draai aan te geven).


Hier en daar een paar kleine eigen details toegevoegd.