maandag 28 maart 2016

With sympathy

Laatst waren mijn zusje en ik op de knotsgekke kaartendagen en daar zagen we Diny bezig met de distressinkt. Zij maakte op een hele simpele manier een mooie achtergrond en stempelde daar een mooie bloemenstempel op. Aartje had dit thuis al uitgeprobeerd en natuurlijk wilde ik dit ook proberen. Ik had met deze techniek gelijk een condoleance kaartje in gedachten.Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van de kleuren bundled sage en pumice stone. Dit is een groene en een grijze kleur. Door deze twee kleuren al poetsend en vegend over elkaar heen aan te brengen krijg je een heel mooi effect. Natuurlijk kan dit ook met hele vrolijke kleuren.
Daarna heb ik tussen mijn stempels gezocht of ik ook een geschikte bloem kon vinden en vond deze van joy 6410/0015. Als laatste deze mooie tekststempel van Aartje geleend en deze is van taylored expressions.


Het geheel op zwart cardstock geplakt en daarna op een witte kaart. 

Ik wil deze kaart insturen bij:


woensdag 23 maart 2016

'n Heel fijne dag

Ik kom vandaag met een kaartje met een vrolijke kan met voorjaarsbloemen. Dit plaatje komt van een prachtig vel plaatjes van MD. De kleuren hiervan in het roze met lila zijn echt schitterend. Om het niet al te zoet te maken heb ik ook wat kraft gebruikt. De vorm van deze kaart is van de action. Hij tekent wat lastiger na dan de DDD mallen maar verder vind ik hem wel  heel erg mooi qua model.


Het plaatje gemat op een mooie ronde stans van MD. Bij deze stans horen ook de bloemen die ik gebruikt heb met daarin een klein plakpareltje. De groene takjes die eronder uitsteken zijn ook van MD.


Zoals jullie zien heb ik ook twee kleuren cardstock gebruikt en daarbij ook nog een stukje ribbelkarton. De tekst is al een wat oudere van Eline die ik onverwacht weer tegen kwam tussen mijn stempels. Ook deze staat op een ronde stans van MD. Het designpapier is van Maja "enjoying outdoors" en wat past deze serie ontzettend mooi bij deze plaatjes. Of het er voor gemaakt is zeg maar.


Als laatste ook nog een paar plakparels in de hoekjes. Ik vind dit zelf wel een hele mooie kaart geworden en ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ik ga deze kaart insturen bij:

vrijdag 18 maart 2016

Voorjaarskaart/Gefeliciteerd

Vorige week donderdag ben ik met mijn zusje Aartje heerlijk naar de beurs in Zwolle geweest. Natuurlijk hebben we weer wat leuke dingen kunnen kopen al waren er toch ook wel heel wat spullen uitverkocht van wat ik op mijn lijstje had staan. Dus het was ook wel weer een goedkope dag.

 Je ziet ze heel veel langskomen, de plaatjes van MD met de zwanen erop en daarbij natuurlijk ook de stans van de zwanen. Heel origineel is mijn kaart dus niet maar degene buiten blogland kennen dit toch niet en ik vind het wel een geweldige serie zo bij elkaar.


Ik heb deze kaart gemaakt  voor onze oude buurman die  gisteren 93 jaar is geworden. Wat een leeftijd of niet? Ik ben begonnen met een kraft kaart met daarop groen cardstock, en daarna weer kraft. Daarna heb ik het plaatje onder een mooie stans gelegd welke ik kocht op de beurs (gestanst en wel in een zakje, je kunt niet alle mooie stansen kopen toch?)


Voor het plaatje langs heb ik de grasstans van MD gelegd met daarachter een beetje verscholen de zwanenkindertjes. Ik heb deze iets bewerkt met wat gele distressinkt. Daarnaast de prachtige moederzwaan en aan de andere kant heb ik met een wat oudere stans van MD een soort van rietpluimen gemaakt. De nieuwe rietpluimen waren dus overal uitverkocht en in de auto terug naar huis zegt Aartje; "je hebt toch die andere soort rietpluim thuis liggen". En ja natuurlijk....en dit kan toch zeker ook prima?


Als laatste weer de tekststans en mallen van Crealies gebruikt. 

Ik wil met deze kaart meedoen bij:
Hobbyvision
AnMacreatief
maandag 14 maart 2016

Voorjaar - haan en kuikentjes

Op verschillende blogs zie je de opdracht om een voorjaarskaart te maken. Nu had ik nog wat plaatjes liggen van Gerda's Hobbyshop met kippen en kuikentjes dus daar moest wat mee gemaakt worden en dit is hem geworden.Ik had deze kaart al een heel eind klaarliggen maar wilde nog even de stans van Aartje lenen met het nestje met eieren. Deze is van Amy design. Ik heb nog een paar extra eieren gestanst en die naast het nest neergelegd net zoals je op het plaatje ziet.


Het hekje is uit de serie van Joy "one of a kind spring". Hier is ook de kale tak met de gele bloemetjes van trouwens. De grasrand is ook van Aartje geleend en is volgens mij van MD. Het designpapier is weer van Maja en ik heb de sketch gebruikt van Noor en zo. 
Als laatste nog een stukje touw gebruikt.


Dit geeft toch zeker een echt voorjaarsgevoel of niet?

Ik wil met deze kaart meedoen bij:
Scrap cards challenge
WLVC
Noor en Zo
AnMa creatief
KIC


zaterdag 12 maart 2016

Je rijbewijs......proficiat

Een van de vriendinnen van onze dochter moet binnenkort afrijden en mijn dochter vroeg of ik alvast een kaartje voor haar wilde maken. Dan ligt dat maar vast klaar als ze slaagt. Ik heb dit kaartje gemaakt met de sketch van noor en zo. Deze sketch is nu de opdracht bij KIC.
Ik ben begonnen met een rechthoekige kaart in wit cardstock en daarop heb ik in helder rood een nestabilitie gedaan "Romantic rectangles". Het designpapier is van Nellie Snellen.


Op de computer heb ik de woorden "je rijbewijs" getypt en dit gestanst met het label van Joy. De ene kant van het label heb ik recht gekipt. De stempel "proficiat" is van Crealies.
Als laatste een rood autootje gestanst bij Aartje en deze is van........?

Nu maar hopen dat hij snel opgestuurd kan worden.

Deze kaart doet dus mee bij:
KIC

woensdag 9 maart 2016

Simone is geboren

Ik had jullie een tijdje geleden al verteld dat ik aan de slag ging met de babyfles van DDD. En ja eindelijk kan ik hem laten zien. Gisteren is er bij mijn broer en schoonzus een meisje geboren met de mooie naam Simone. Alles met moeder en dochter is gelukkig goed. Ik had deze kaart al klaar liggen maar ik heb vanmiddag toch nog even de naam en de geboortedatum erop gezet. Dat is natuurlijk wel zo persoonlijk. Dit is hem geworden.


Ik heb de papierlijn van Maja weer gebruikt "Vintage baby". Een prachtige lijn met mooi bij elkaar passend papier en daarop ook leuke labels. Het plaatje wat ik heb gebruikt is van Nellie Snellen en zijn dit geen super snoezige koppies? Super lief toch zeker.
Ik heb het roze gecombineerd met kraft wat ik altijd een hele mooie combi vind.


Het plaatje zit in een mal van MD die ik de laatste tijd al heel veel heb gebruikt. Onder de mal nog een stukje roze en op de mal zitten weer kleine pareltjes. Ook de bloem van MD zit er weer op en daaronder een bloemenswirl van Nellie Snellen. De tekst "sweet little one" is een strook uit het designpapier.


Op het label heb ik de naam gezet en aan het label hangt de fopspeen van DDD vastgemaakt met organza en een stukje touw.
Vinden jullie hem ook zo leuk? Ik ben er best een beetje trots op moet ik zeggen. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
Misschien moeten jullie de foto's even aanklikken want zo lijken ze wat flets en dat is in het echt absoluut niet zo.

Ik wil deze kaart graag mee laten doen bij:

Ik heb een leuke weekdoos gemaakt met voor iedere dag een klein kadootje en gedichtje erbij.
De gedichtjes plakte ik op een rood label van DDD. Omdat ik de doos al een eind klaar wilde hebben als de baby geboren werd heb ik gekozen voor een frisse neutrale mintgroene kleur met fris rood. Ik hoop dat ze het leuk gaan vinden.


maandag 7 maart 2016

Happy Birthday

Vandaag wil ik het label laten zien dat ik voor de verjaardag van onze dochter heb gemaakt. Ik heb hem redelijk eenvoudig gehouden. Onze dochter vond hem in ieder geval heel mooi.Gebruikte materialen zijn:
Label van DDD
Plaatje Gerda's Hobbyshop
Designpapier Maja design
Parelranden Wibra
Bloemen, lint, veertje
Happy Birthday van Joy
papieren veertje van Joy