maandag 26 februari 2018

Thee voor twee

Vandaag is onze Alinda 21 jaar geworden en voor haar wilde ik graag iets aparts maken. Geen gewone kaart dus. Nu zie je op het moment overal van die leuke modelletjes langs komen dus genoeg om uit te kiezen en juist dat maakte het nogal moeilijk. Uiteindelijk heb ik maar gekozen voor het patroon van Be Challenged op facebook. Hier kon ik lekker veel op kwijt.

In november had ik al de cardkit van Noor design besteld van de Afternoon tea serie, deze was toen snel uitverkocht dus moest ik wel even afwachten wanneer hij kwam en dat duurde wel een tijdje. Ik geloof dat hij eind januari pas aankwam. Echt een serie voor onze dochter want zij is een echte theeleut. En dan het liefst lekkere verse thee.

Dit is mijn kaartje geworden zoals hij dicht zit.


Vlaggenlijn van Joy crafts aan de voorkant met haar leeftijd erop, plaatje van theekopjes van Gerda's Hobbyshop. Op de rand om de kaart heen heb ik eerst met witte stanzon inkt gestempeld maar dat zag je toch niet goed genoeg. Toen heb ik geprobeerd er net iets naast te stempelen met zwart en dat werd eigenlijk best heel mooi. Tekst is ook van Joy crafts in handlettering stijl zoals ook de andere teksten op deze kaart en onze Alinda maakt zelf handlettering kaarten voor haar vriendinnen. Twee swirls en twee bloemen ook op de rand gedaan.


Als je de rand eraf haalt zie je deze leuke theepot met theekopjes van Joy.


Zo ziet de kaart eruit als je de eerste flap openslaat. Ook hier een oudere theepot van Joy met ernaast wat koekjes van MD. Ook het vierkante gedeelte zie je zo goed en ook hier koekjes, een rand van Ali, en een leuke eerste tekst. Het plaatje zit half op een stans van MD.


Even de kaart helemaal open geklapt.
In de binnenkaart van de kaart mooie pockets gemaakt waar allemaal leuke labels inzitten. Op de linker pocket heb ik de etagere van Joy gedaan met daarop weer de koekjes van MD. 
Rechts een plaatje gedaan van een taart die ook hoort bij deze afternoon tea serie. In beide hoekjes een acrylbloem met daarin een plakparel.


Dan nog even een foto van de drie labels met echt super leuke teksten. Aan de labels allemaal een kort stukje koord en boven alle teksten heb ik drie mooie glanzende parels gedaan.


Ik wil deze kaart insturen bij:
Be Challenged op facebook
AnMa creatief op facebook - twee embellishment

Natuurlijk kocht ik een paar kleine losse potjes thee en een theehouder om er een leuk totaalpakketje van te maken.


Alinda vond het een erg leuk pakketje en een hele mooie kaart en daar doe je het dan voor toch?
donderdag 22 februari 2018

Bruidspaar, van harte!

Vandaag wil ik jullie nog een kaartje laten zien voor een jong getrouwd stel. Voor deze kaart heb ik geen designpapier gebruikt. 


Het plaatje is van Gerda's Hobbyshop en deze ligt op een mooie wat oudere nestabillitie. 
Aan de zijkant een mooi stukje kant met daarop een parellint strook. Een organza strik met een grote brad met daaraan een mooi pump. En in de andere bovenhoek een grote hoek van kant met daarin wat pareltjes.


Nauurlijk moesten ook de ringen van MD hier weer op en de tekst en het label zijn van Joy Crafts.

Ik stuur dit kaartje in bij:
AnMa creatief op facebook - 2 embellishment

Ik haalde ook nog een tweede plek bij Hobbyvison met deze kaart en dat is toch wel weer heel erg leuk.

vrijdag 16 februari 2018

Welcome little one

Bij DDD hebben ze dit keer een sketch met de babyfles.....en deze heb ik dus vind ik het heel leuk om hieraan mee te doen. Ik heb er een jongensvariant van gemaakt.
Ik zag laatst op marktplaats iemand die allemaal van die leuke Eline diertjes verkocht. Nu heb ik hier zelf niets van (soms zou ik ze zo graag kopen maar vind ze nogal prijzig en ik weet niet of ik ze heel veel zal gebruiken) dus heb ik bij haar een paar zakjes met diertjes gekocht. Dan moet je er nog wel passend papier bij vinden en dat is soms lastig maar nu best aardig gelukt denk ik.


Het olifantje (Col 1384) is dus van MD en dit heb ik op het hart van Nellie Snellen geplakt. Natuurlijk zijn ook het autootje en de fopspeen van MD (Col 1421) . Ik heb wit en blauw cardstock gebruikt en deze heb ik beiden door een embossingfolder gehaald.
Ook mijn nieuwe papierblokje gebruikt wat ik vorige maand won bij Craftliners en deze is van Dovecraft Nature's grace.

Op mica heb ik met witte stazon inkt de tekst van Eline gestempeld (EC0138).  De vlaggenlijn is weer van JoyCrafts. Als laatste nog wat sterren van DDD erbij geplakt en een mooie strik gemaakt.

Ik stuur deze kaart in bij:


dinsdag 13 februari 2018

Vintage mannenkaart

Vandaag een mannenkaart in vintage stijl denk ik. Al kun je hier natuurlijk geen kant en lint e.d. bijdoen. Met een mooi vel van Syta KV 160105 met allemaal oude gebruiksvoorwerpen. Leuk voor een verjaardagskaart voor een oudere oom die vast nog met zoiets heeft gewerkt.


Designpapier is van de Action, mal van Creative Expression en de hark en bezem van Joy Crafts.
Een stukje touw met een plakparel erop maken het wel af vond ik.

Ik stuur deze kaart in bij:
Facebook van Syta - vintage

vrijdag 9 februari 2018

Hoera, jullie zijn getrouwd!

Vandaag laat ik jullie een kaartje zien wat ik gemaakt heb voor vrienden van onze dochter die deze maand gaan trouwen. Het is een modelletje wat ik op decwebsite van MD zag. Zo kun je leuk verschillende dingen erop kwijt. Het designpapier is van een groot blok van de Action.


Op het linker zij stukje een leuke stans van een bruidspaar van Ali express.


Op het rechter zij stukje twee champagne glazen van MD, samen gebonden met een stukje lint en een bloem.


In het midden een plaatje van een bruidstaart gemat op een stans van MD, ringen van MD, een grote bloementoef, en een strik, ook onder het plaatje door crispylint met daaroverheen wit lint.


Op alle drie de delen heb ik een leuke tekst gestempeld en ook deze is van MD. Vrij nieuw setje stempels en ontzettend mooi en super goed te gebruiken.

Ik wil deze kaart insturen bij:
Anmacreatief - Liefde
MD Kreadivas
Knutsels en Kadootjes - Liefde/vriendschap
Do-allkreatives - Party
Creapaleis - Liefde

 Ik kwam ook nog in de top 3 bij knutsels en kadootjes met deze kaart.
En met dezelfde kaart won ik bij Craftliners een mooi papierblokje.


maandag 5 februari 2018

Happy Birthday

Vandaag is onze schoonzoon jarig en ik heb voor hem een kluskaart gemaakt. Sjoerd is het liefst altijd aan het klussen en vooral hout heeft wel zijn voorkeur. Zo heeft hij laatst voor onze ouders die 50 jaar getrouwd waren een hele mooie houten bank gemaakt voor buiten. Ook voor hun eigen huisje maakte hij zelf een eetkamertafel en een salontafel.

Al een hele tijd geleden zag ik op facebook een super leuk label van Winnie van Brakel. En toen dacht ik gelijk.....Dit moet ik ook maken voor Sjoerd. Ik stuurde wat berichtjes naar Winnie hoe ze dit precies had gedaan en of ik misschien wat gereedschapstansjes van haar mocht kopen. Stuurde ze me toch een heel envelopje gereedschap gratis toe. Winnie super bedankt hiervoor.

Dit is mijn versie geworden.Een vierkante kaart met daarop een houtstructuur papier van de Action. Daarop heb ik van MD twee vierkanten geplakt. Op het dichte vierkant kwam de tekst te staan van Joy crafts. Op de buitenste rand deed ik 3D kit en daarop strooide ik zaagsel en drukte er wat houtsnippers in. 
Daarna op verschillende plekken het gereedschap geplakt maar ook wat spijkers, plugjes en schroefjes.
Aan de bovenkant dubbel van Joy Happy Birthday en in de hoeken nog wat stoere plakparels van de Acion.
Super idee toch. Ik ben benieuwd wat hij ervan vindt.

Ik stuur dit kaartje in bij:

zaterdag 3 februari 2018

Winter

Ik heb maar weer eens een winterkaart gemaakt met veel spullen van MD die ik hieronder zal benoemen. Verder een grote kanten strik, wat hoekornamentjes en een kleine bloementoef. Het kleine stalletje heb ik verhoogd opgeplakt en alle randjes zijn bewerkt met distressinkt.
Dit is hem geworden.


Gebruikte materialen;
Papierblokje MD Canadian Fall
Creatable Lr 0141
Collectable 1328
Plaatje van Mattie 0169
Bomen van Ali express
Snowpaper van MD

Ik wil dit kaartje insturen bij:

Zo dat waren even twee kaartjes op een avond. Had wat kaarten bewerkt....berichtjes had ik al getypt dus ik zet ze er maar gelijk op.

Fijn weekend allemaal.

Zomaar, omdat......

Voor de tweede maal ben ik aan de slag gegaan met de sketch van Anreda. Ik had dit plaatje al klaar liggen bij mijn vorige kaartje met deze sketch maar vond het plaatje toch te klein voor het formaat van die kaart dus nu gewoon een 13,5x13,5 gedaan.
Ik heb de sketch nu op een wat andere manier gebruikt want het rondje op de kaart is nu mijn tekst geworden.


Ook dit plaatje is van Nellie Snellen en het papier dit keer van Authentique. Wat zachte kleurtjes bruin gecombineerd met een zacht groen tintje en wat roze.

De tekst is van CraftEmotions, de horizontale rand van MD. Hier en daar wat parels en een mooie strik erop maken het tot een heel lief geheel.

Omdat deze kaart naar een jarig nichtje is gegaan heb ik aan de binnenkant nog de nieuwe stempel van Joy gedaan. Dat handlettering valt vaak goed in de smaak denk ik bij die jonge meiden.


Deze kaart stuur ik in bij: