zaterdag 28 januari 2017

Babyfles

Ik ben van de week nog weer even lekker aan de slag gegaan met mijn nieuwe lijn van MD. Een prachtige bij elkaar passende serie (ik heb niet alles hoor) waar je echt mooie kaarten mee kunt maken. Ook is er bij scrap cards challengeblog nog de uitdaging van een schudkaart. ECHT een uitdaging dus. Ik begin altijd weer verkeerd zodat ik mijn hele idee weer moet omgooien, maar goed het is me toch weer gelukt en ook best wel weer leuk moet ik zeggen. 
Ik gebruikte mijn DDD mal van de fles dit keer.Alle materialen zijn weer van MD behalve de kleding lijn ( deze komt uit China) en ook het schudmateriaal heb ik gemaakt met een nesti stans.


Gebruikte materialen zijn:
Papier - Eline's sweet stars
MD plaatjes - AKoo64
MD Collectables - Col 1421
Elines teksten 0138
kleine plakparels
roze tule en band
bedeltje


Ik stuur dit kaartje in bij:

woensdag 25 januari 2017

Nogmaals pinguins

Ik wil jullie nog een kaartje laten zien met pinguins erop. Heel anders zoals ik al zei want ik combineerde hem nu met rood en dan wordt het opeens een heel ander kaartje.


Ook dit keer gebruikte ik het papier van Authentique "Seaside". Verder  gebruikte ik van Joy winter wishes de sterrenrand en de ijspegelrand. En natuurlijk mochten hier ook de pinguins niet ontbreken.
Alleen heb ik de pinguins nu niet bij elkaar gezet maar kijken ze vanaf een afstandje naar elkaar.

Ik stuur deze kaart in bij:
Friendship-challenge - sneeuwvlokken
KIC - winter
Craftliners - alles mag
Alphabetchallenge - Winter
DiesRuschallenge - winter blues
Cards and scrap - winter

Welke van de twee pinguin kaarten vinden jullie het leukst? Ik ben heel benieuwd......zelf vind ik toch de blauwe variant van gisteren mooier geloof ik.

Fijne avond nog allemaal.
Joke

dinsdag 24 januari 2017

Winter

Bedankt voor de leuke reacties op mijn kaart van gisteren. Leuk dat er mensen echt goed naar een kaart kijken en daar dan ook commentaar op durven te leveren. De grote cirkel is trouwens niet wit maar roze waardoor ik waarschijnlijk minder iets miste dan jullie. Ik heb wel jullie raad opgevolgd trouwens en er twee kleine vlindertjes opgeplakt en dat staat inderdaad ook wel erg mooi.

Vandaag laat ik jullie een heel koud kaartje zien. Echt even heel iets anders dan gisteren.  Een kaart met de leuke pinguins  van Joy die ik van Aartje mocht lenen 6002/0582. Het plaatje wat ik erbij heb gezocht komt van Gerda's Hobbyshop en past natuurlijk super bij deze stans.
Het leuke is dat ik er heel zomers papier bij vond en wel van Authentique Seaside. Door het blauwe papier wordt het een nog kouder geheel vind ik. Dit is hem geworden.


Het plaatje heb ik gemat op de blauwe mal van Noor 6002/0146 (ook deze mal leende ik van Aartje.....makkelijk als je beiden dezelfde hobby hebt). Ik heb deze mal gestanst uit snowpaper van MD voor een extra winters effect. De pinguins heb ik daar trouwens ook uit gehaald. Als laatste de tekst Winter van Joy 2x gestanst, een mooie organzastrik gemaakt met daarop een ijspegel parel die ook in de hoek zit.
Zelf vind ik het een hele mooie rustige kaart geworden en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Er komt nog een andere pinguin kaart maar dan met de kleur rood erin verwerkt en dan krijg je echt een heel ander geheel maar dat is voor een andere keer.

Ik stuur deze kaart in bij:
Friendship challenge - sneeuwvlokken
Cards and scrap - winter
Craftliners - alles mag
KIC - winter
Alphabetchallenge - W van winter
DiesRuschallenge - winter blues

maandag 23 januari 2017

50 jarig Huwelijksjubileum

Zoals jullie al weten zijn een oom en tante van mij de volgende maand 50 jaar getrouwd. Ik liet al een kaart zien die ik voor hen gemaakt heb. Nu vroeg mijn moeder of ik voor haar ook een leuke kaart kon maken en natuurlijk vind ik dit heel erg leuk om te doen. Het werd een hele andere kaart maar zeker ook heel erg leuk vind ikzelf. Ik heb er verschillende mooie details op verwerkt. 
Ik gebruikte de sketch van Noor Design. Een hele mooie sketch voor deze gelegenheid vond ik. De mal die je daarvoor moest gebruiken heb ik niet met zus Aartje wel en natuurlijk kon ik die lenen.


Ik ben begonnen met gerecycled kraft van craft emotions. Dit is een wat lichter soort kraft en dit paste precies bij het leuke plaatje van Studio Light. Het plaatje zit dus op de mal van Noor die ik stanste uit papicolor, daaronder zit designpapier van Studio Light. Al het designpapier is trouwens van Studio Light maar wel uit twee verschillende series.


Onder het plaatje zit een mooi breed stuk kant van Gerda met daar overheen een mooi parelsnoer. Verschillende bloemen en takjes van MD in de hoek. Uit goud karton stanste ik de ringen van MD.


De twee cirkels en het getal 50 zijn MD en links bovenin nog een mooie hoekelementje.


Hier het plaatje van het klavertje vier nog even duidelijk en in de rechter bovenhoek nog twee schitterende kanten harten met parels erop van Gerda.

Echt een heel feestelijk geheel toch zeker. Ik heb heel lang getwijfeld of ik de kaart in het groen met creme zou houden maar heb er toch voor gekozen om ook wat roze toe te voegen. Dit geeft het een toch wat romantischer geheel geloof ik. Wat vinden jullie? Is dit een goede keus geweest of hadden jullie dit niet gedaan. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties over deze kaart.

Ik laat deze kaart meedoen bij:

dinsdag 17 januari 2017

Proficiat 14 jaar

Vandaag een kaartje n.a.v de sketch bij DDD. Een wat stoere jongenskaart voor de zoon van Aartje die aan het einde van de maand jarig is. Jongenskaarten maak ik graag van kraft en zo ook deze en dit gecombineerd met het papier van Maja en ribbelkarton.


Het cijfer 14 is gemat op twee cirkels van MD Cr1331, onder het ribbelkarton zit een sterrenrand van Joy 6002/2042. De sterretjes die hier uitvielen heb ik weer op het ribbelkarton geplakt. De pijl met daarop een tekst van Crealies won ik laatst bij Cheerfull sketches challenge en is van MD.


Horizontaal zit nog een mooie rand van MFT. Toen nog iets leuks verzinnen wat bij een jongen knul
van 14 past. Zelfs mijn zoon ging helpen zoeken op stansen op google. Uiteindelijk zuslief geappt en die kwam op de proppen met  stansen van First Edition. Een leuke set met o.a een mobiel, laptop, radio, muzieknoten e.d


Nu maar hopen dat Thomas dit ook kan waarderen want voor jongens op deze leeftijd is het best lastig hoor. Mijn eigen zoon vindt ook niet zo heel veel leuk wat ik maak. Misschien scheelt het dat er geen plaatjes opzitten en daarom zijn deze cijfers van DDD dan ook wel weer erg leuk.

Ik laat deze kaart meedoen bij:


Ik won laatst nog op twee plekken een prijsje
Bij cheerfulsketches won ik twee mooie stansen van MD
en een pakje cardtoppers.


en bij MD Divas kreeg ik van Blankina helemaal uit Italie nog deze mooie prijs


maandag 16 januari 2017

Er is er één jarig ....Hoera

Vandaag laat ik jullie een verjaardagskaartje zien voor een nichtje dat deze week jarig is. Hiervoor heb ik een plaatje van de Winter Wool serie van MD gebruikt en deze is gemat op op een craftable van MD nr 1331.


 Op het MD blog vragen ze om 4 vierkantjes op je kaart en ik heb deze onder het plaatje gedaan. Uit gerecycled kraft stanste ik vier vierkantje met de mal van MD Cr 1359. Als je de foto aanklikt zie je heel goed het leuke stiksteekje op het kraft. Hierop deed ik vier witte vierkantjes die ik door een embossingfolder haalde en wel de DF 3424.


Het plaatje plakte ik verhoogd op (1 stukje liet ik open) zodat ik er een label Lr 154 achter kon schuiven. Op het label een al oude tekst van Eline.
Het designpapier komt uit het blokje Eline's Sweet Stars. Als laatste nog een paar mooie parels geplakt.

Ik wil dit kaartje insturen bij:dinsdag 10 januari 2017

50 Bruidspaar, van harte

Vorige week viel er een kaartje bij ons op de mat voor een feestje. Een oom en tante zijn 50 jaar getrouwd. Daar wilde ik natuurlijk iets moois voor maken. Ik had ook gelijk een idee in mijn hoofd en ben er dan ook maar gelijk mee begonnen al duurt het nog een aantal weken voordat het feest is. 
Als ondergrond gebruikte ik de DDD mal boek. Deze knipte ik uit gerecycled kraft, cremé en designpapier van Joy.


Aan de rechterkant heb ik de cijfers van DDD gedaan (deze ook twee keer overgetrokken en uitgeknipt ). Deze cijfers staan op twee mallen van MD. Boven het cijfer een vlinderrand gedaan uit China. Ook deze in twee laagjes gedaan. Schuin onderin heb ik de banner met tekst gedaan van Joy en iets verhoogd opgeplakt.


Aan de linkerkant een plaatje van Gerda en daaronder een hart van Nellie Snellen. In de hoek een mooie wat grotere bloementoef want dat past wel bij zo'n gelegenheid. Natuurlijk een mooi stukje kant van MD door het midden van het boek.


Nog maar 1 foto die ik buiten heb gemaakt maar ook dat was niet zoveel beter.


Echt wel een kaartje om een beetje trots op te zijn vond ik.

Ik stuur dit kaartje in bij:


dinsdag 3 januari 2017

Snowglobe

Vandaag wil ik jullie een schudkaartje laten zien, tegelijk is dit ook een tentkaart geworden. Dit geheel kostte nogal wat denkwerk en het ging ook niet in één goed. Heb verschillende keren iets los moeten maken maar het eindresultaat is wel super leuk geworden vind ikzelf. Ik heb de snowglobe weer gepakt die ik met mijn verjaardag kreeg. De vorige keer dat ik deze globe maakte  baalde ik een beetje omdat hij niet goed bleef staan en ik kreeg toen van Gerie het advies om er een tentkaart van te maken. Dank je wel Gerie want nu blijft hij heel mooi staan.Het designpapier wat ik heb gebruikt is van Autentique uit het blokje "Winter". Het plaatje is van Helga  Martare. De cirkel om het plaatje heen is van MD Lr1331. Achter het mica zit een beetje nepsneeuw met een klein beetje glitterpoeder erdoor. Aan de rechterkant heb ik van snowpaper sterren gedaan uit China met daarop een ijspegel parel. Hier schuin onder de handschoentjes van Joy.
Links bovenin "winter" van Joy.
Verder nog een hele mooie lila bloementoef gemaakt (het paars zit heel licht in het designpapier) met daaronder verschillende takjes van MD en wat goudkleurige meeldraden.


 Helemaal onderin van snowpaper de ijspegelrand, de muts en slee van Joy uit de Winter wishes serie.


Het kostte heel van denkbaar en ik ben er dan ook best een tijdje mee bezig geweest maar ik ben hier best wel een beetje trots op.

Ik wil met deze kaart graag meedoen bij;