woensdag 30 juli 2014

Hoera......vakantie

Hallo allemaal dank jullie wel voor de reacties op mijn vorige strandkaart. Ook vandaag kom ik met een kaart in dezelfde vorm. Het is een verjaardagskaart geworden voor iemand die in de vakantie jarig is. Dus een kaart met een vakantie gevoel. Iedereen vind het denk ik heerlijk om in de vakantie heerlijk op een terrasje te zitten. Misschien met een lekker kopje koffie en een stuk appeltaart,  misschien met een heerlijk glaasje wijn of zoals wij met ons gezin met een heerlijk sorbet of een grote coupe ijs. Echt genieten.
 


 
 Op deze kaart een plaatje van Gerda's hobbyshop met een wijntafereeltje wat me helemaal aan de vakantie deed denken. Geen designpapier dit keer maar een mooie wijnrode cardstock en twee verschillende kleuren kraft waarvan ik er één door een embossingsmal heb gehaald. Laatst zag ik op het blog van dutch doobadoo een uitleg waar ze een easelkaart met deze mallen maakte en het leek me leuk om dit ook eens uit te proberen. Dan is hij toch weer heel anders hè.
 
 
 Wat gebruikte ik verder: crealies decorette nr 3, vlinders van studiolight, champagneglas van MD, klimop van MD, juteband van joy, bloemen met daartussen parels, Hoera van MD, organzastrook met bloemen van MD. Ook dit keer heb ik hier en daar weer wat frantage aangebracht. Als laatste nog 3 parels bovenin.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:

zaterdag 19 juli 2014

B-day

Goedenavond allemaal, het is al weer twee weken geleden dat ik iets heb geplaatst maar dat komt door het mooie weer van de afgelopen weken. Veel te mooi om binnen te zitten maar nu het zo warm is dat het eigenlijk te warm is ook maar iets te doen kunnen we weer even lekker zitten freubelen. Natuurlijk moest het een zomerse kaart worden. Hiervoor zijn zoveel mooie materialen beschikbaar dat het heerlijk is om hiermee te werken. Het is een verjaardagskaart geworden.
 
 
Ik ben op het moment helemaal weg van mijn Dutch Dobadoo mal en daarom heb ik hem nogmaals gebruikt. Het is een kaart geworden in veel natuurlijke kleuren en materialen. Ik ben begonnen met een mooi blauw/groene cardstock met daarop kraftpapier van Joy en designpapier van Studio Light. Het mooie plaatje is weer van Gerda's Hobbyshop. Dit plaatje heb ik weer op het blauwe cardstock geplakt en dit uitgesneden met kartelsnijder. Om het plaatje en tussen en op de schelpjes zit frantage voor het zandeffect. De schelpjes zijn van MD en tussen de schelpjes heb ik nog wat stukjes jute gedaan.
 
Onder het plaatje en om de strandpaal van MD zit materiaal van Joycrafts. Leuk touw en een soort kant maar dan van touw/jute. De stempels van de munten zijn van Eline's huis en half over het plaatje en achter de meeuw zit ook nog een stempel hiervan. Aan het koord nog een bronzen zeester gehangen.
 
 
Rechts van het plaatje zien jullie de strandpaal en zeemeeuw van MD. Ik heb heel lang getwijfeld of ik de meeuw ook van kraft kon doen. Hij lag al een aantal dagen hier op de kast voor ik hem er toch maar opplakte. Het kan goed toch of vinden jullie dat ik hem toch wit had moeten doen?
Als laatste een houten label wat ik beinkt heb met distressinkt en waar ik met srabble letters b day op geplakt heb. Ook hier weer een stukje touw aan gedaan.
 
Ik ben zelf echt super tevreden over deze kaart. Soms lukt het gewoon zoals je in je hoofd had zitten qua kleur en vorm en materialen. Ik hoop dat jullie dit ook vinden. Ben benieuwd naar jullie reacties.
Zelf blog ik op het moment niet zoveel trouwens ben lekker veel buiten bezig in de tuin en met nog wat achterstallig schilderwerk. Sorry hoor.....ik kijk ze soms nog wel snel even over maar geef niet zoveel reacties. Dat komt hopelijk van de winter wel weer.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
 
 
 Allemaal een heel fijn weekend.