maandag 30 mei 2016

Stoere tienerkaart

Het is al weer een tijdje geleden dat mijn zus Aartje en ik samen aan het knutselen waren en dat we ook beiden met hetzelfde plaatje aan het stoeien waren. Vandaag gaan we dit kaartje beiden laten zien. Een beetje hetzelfde maar toch ook wel weer heel anders. Dit is dan mijn stoere tienerkaart die ondertussen al verstuurd is naar een jarig neefje.


Het plaatje is van Nellie Snellen en het papier is dacht ik van Studio Light maar dat weet ik niet meer zeker. Ik heb bovenaan een stukje papier iets gescheurd en daar een stukje jutelint onder gestopt.  Op verschillende plekken heb ik wat frantage gedaan zodat je een beetje een oud effect krijgt. Onder het plaatje zit de stans van het notitieblaadje van MD met daar omheen een stukje koort en een stukje kant/lint van de Action.

Onder het plaatje een stukje muziekpapier en de bril van DDD. Bovenaan het plaatje de hoed van DDD en het leuke vliegtuigje is van Tattered lace (lijkt hij niet precies op het vliegtuigje op het plaatje). Ik weet niet meer waar de mal van is onder het plaatje.
Als laatste nog een paar brads in het notitieblaadje gedaan.

Ik wil met deze kaart meedoen bij:
Hobbyvision
KIC
Scr@ap cards challenge

zondag 29 mei 2016

17 Proficiat

In juni zijn er nog twee neven en een zwager jarig dus ben ik maar vast met de kaartjes begonnen. Dit keer laat ik jullie een stoere jongenskaart zien met een plaatje van Syta. Ook de jeans achtergrond en de witte houten planken zijn vellen van Syta. De horizontale strook is een stukje kurk van de Xenos. Ik heb de sketch gebruikt van the sketchy challenge.


Verder heb ik hem best heel basic gehouden en dat past ook wel bij zo'n jongenskaart vind ik.
De 17 is gestanst met een craftable van MD Cr 1282 en het labeltje met de tekst zijn beiden van crealies.

Ik wil met deze kaart meedoen bij;

maandag 23 mei 2016

Hoera een dochter

Vandaag wil ik jullie nogmaals de babyfles van DDD laten zien. Deze heb ik gemaakt voor mijn collega  die een prachtige dochter kreeg. Veel dezelfde materialen gebruikt wel als de andere maar toch weer net anders.


Het papier is weer van Maja Design, het plaatje van Nellie Snellen, speentje van DDD en de schoentjes  en de mal om het plaatje van MD. 


Het stempeltje is van Crealies en de sterretjes weet ik niet meer. Onder het plaatje nog een stukje jute en op de bovenkant fles nog wat ribbelkarton.


Ik stuur deze fles in bij:

donderdag 19 mei 2016

50 gefeliciteerd

Vandaag is de schoonvader van onze dochter 50 jaar geworden en daar moest natuurlijk even een leuk kaartje heen. Ik ben waar weer lekker aan de slag gegaan met mijn MD spullen. Het werd een maritieme kaart want ik denk dat de meeste mannen dit wel kunnen waarderen. De sketch is van creaine. Daar vragen ze trouwens een beterschapskaart maar ik heb er maar lekker een verjaardagskaart van gemaakt. Leuke sketch om mee te werken.


Ik ben begonnen met kraft met daarop donkerblauw cardstock. Hierop het designpapier uit het blokje Nautical. en een plaatje van vel Mb 0159. Ook het scheepstouw Lr0418 en de schelpen Lr230 en de vuurtoren Lr 231 kregen een plekje op deze kaart. Wat zijn al die materialen ontzettend mooi te combineren vinden jullie ook niet?Als laatste een label van MFT gestanst met daarop gefeliciteerd en de craftable van MD Cr 1282.

Ik wil deze kaart insturen bij;

Ik wil jullie ook nog even laten zien wat een schitterende candy ik heb gewonnen en wel bij Richtsje. En ik kreeg me toch een dikke envelop met veel mooie spullen. Ik heb er gewoon geen woorden voor ....zoveel. Ik heb vanochtend toen de envelop in de gang lag snel mijn kamer verder gestoft zodat ik vanmiddag gelijk ermee aan de slag kon gaan.  En dat is gelukt hoor. Er ligt bijna een kaart klaar.
Dit zat er in de envelop

10 vellen van Studio Light van de love & home serie


een mooie mal van Leane creatief

stempels

en wat kant, knijpertjes, lint ed

Dit is toch zeker veel te gek of niet? Richtsje ik heb je natuurlijk al bedankt maar ook vanaf deze kant nogmaals heel veel dank. Ik ben er ontzettend blij mee.

maandag 16 mei 2016

Super Geweldig Fantastisch

Echt weer vandaag om heerlijk kaarten te maken en dat heb ik dan ook gedaan. Ik ben met iets begonnen wat ik eigenlijk nooit doe en waar ik ook helemaal niet goed in ben; een CAS kaart. Ik heb de laatste tijd wel een aantal voorbeelden opgeslagen van pinterest en zo ook deze.
Ik maakte maar weer een stoere geslaagd kaart voor 1 van onze neven. 


Ik heb een witte kaart gepakt en daarop kraft gedaan. Aan de zijkant een strook gemaakt van donkerblauw cardstock en daarop twee lagen papier/pijlen van het Nautical blokje van MD.
Hierop nog pijl van kraft en als laatste een witte strook met de tekst van Eline.

Bovenin nog een houten knoop met een stukje touw.

Half onder de strook nog de createble Lr 0124 waar ik iets van afknipte zodat een meer op een ster lijkt dan op een ijskristal. Als laatste wat houten sterretjes van de Xenos en het woord " Diploma" is van Crealies. 

Is dit een goede CAS kaart of eigenlijk niet en hoe vinden jullie zoiets. Ik vind het maar lastig hoor en vindt zo'n jongen zoiets nu leuk? Ik weet het niet echt en hoor graag jullie reacties.

Ik stuur deze kaart in bij:

Hoera geslaagd

De exames zijn weer begonnen dus wordt het weer tijd om kaartjes te gaan maken voor geslaagden. Nu zijn er dit jaar 4 neven en nichten die examen doen dus ben ik maar vast begonnen.
Ik heb voor deze kaart weer de sketch gebruikt van Cheerfull sketches.


Een kaartje in pasteltinten en zo op de foto komt hij misschien wat flets over terwijl dat in het echt wel iets meevalt. Ik heb mijn mooie blokje van MD "la Provence" weer gebruikt en het plaatje is weer van Gerda's Hobbyshop. Ook de mooie parelrand is van Gerda.


Natuurlijk een mooie bloementoef gemaakt en het woordje "geslaagd" is van Crealies.
Hoera heb ik gestanst met de mal van Joy.


Nog een hele fijne tweede Pinksterdag allemaal. Echt weer om heerlijk te gaan zitten kaarten maken toch?

groetjes Joke

zaterdag 14 mei 2016

Geboortekaartje jongen

Vandaag kan ik jullie dan eindelijk ook de babyfles voor een jongetje laten zien. Nu had ik dit kaartje al verstuurd voordat ik foto's had gemaakt van de kaart. Balen dus. Opeens vond ik er nog 1 foto van op mijn mobiel. (Aartje en ik appen nogal eens een foto door om aan elkaar te laten zien of om elkaar advies te vragen zo ook deze). Ook deze is ondertussen dus verstuurd en wat vonden ze hem leuk!!

De fles is natuurlijk van DDD en ook hier heb ik het papier gebruikt van Maja. Het plaatje is weer van Nellie Snellen en de mal er omheen van MD. Hieronder zit nog een stukje ribbelkarton met een mooi stukje kant van MD.


Bovenin heb ik twee fopspenen gehangen die ik eerst blauw heb gekleurd met mijn spectrum noir markers (gebruik ik die ook weer eens). Ik heb deze opgehangen aan een stukje glanzend lint maar daarbij ook een stukje stoer touw gedaan.

Als laatste het geheel afgemaakt met verschillende pareltjes en een strook organza bloemen.


dinsdag 10 mei 2016

Muziek

Vorige week was ik al iets begonnen met dit kaartje maar kon geen goede kleurtjes designpapier vinden en ik had ook geen idee hoe ik alles moest neerleggen. Ik wilde namelijk aan de slag met de designfolder honingraat 3404 van MD. Toen zei Aartje tegen me "volgens mij had Marjan van de Wiel ooit eens wat leuke kaarten met deze embossingfolder op haar blog staan".
Nog geen 5 minuten later Appte ze al dat ze iets had gevonden. Dus op naar de pagina van Marjan en toen opnieuw aan de slag gegaan en dit is het resultaat geworden. Best heel leuk vind ikzelf.

Papiertjes vond ik tussen mijn oude restjes, plaatje is van Syta van Gelderen en de DF 3404 van MD.
Ik heb gewerkt met kraft en crème papicolor papier. De randjes van het papicolor heb ik met distressinkt bewerkt. Verder een mooie grote resinflower en wat kreukellint en touw gebruikt.Ik ga deze kaart insturen bij:
WLVC - muziek
HobbyVision - muziek


maandag 9 mei 2016

Van harte beterschap

Vandaag een kaartje wat ik maakte n.a.v de sketch bij creaine-challenges. Een super leuke sketch om mee te werken vind ik. Ik heb een plaatje gebruikt van Syta van Gelderen helemaal passend bij het weer van de afgelopen dagen. Een strandstroel in de duinen.....wat wil je nog meer deze dagen zou ik zeggen. Een goed boek op schoot  en genieten maar.


Het papier is weer van Maja en dit waren mijn laatste restjes van dit blokje geloof ik. Altijd weer mooi vind ik om blauw te combineren met kraft. De schelpjes Cr 1363 en het scheepstouw  Lr0418 (ik vind deze super voor dit soort kaarten) zijn van MD.


De zeemeeuw is van Joy 6002/0419. H
et ronde met de tekst is van Aureli AUCD 1032. Dit rondje leende ik weer van Aartje want hier zit zo'n mooi stikrandje in. De tekst is van Aureli.

Ik stuur deze kaart in bij:

zaterdag 7 mei 2016

Sterkte

Ik ben eens lekker aan de slag gegaan met de sketch van: Cheerfull sketches. Een mooie sketch waar je alle kanten mee uit kunt. Het mooie plaatje met de klaprozen en de ondergaande zon vond ik prachtig voor een Sterkte kaart. Het plaatje komt van een vel van Gerda's Hobbyshop.


Het woord "sterkte" en het designpapier "Berry sweet" zijn beiden van Joy.
Onder het plaatje door zit nog een mooi stukje lint uit mijn bakje en het lijkt wel of daar ook een soort klaproos in zit. In de hoekjes rode resin flowers die ik eens bij een bestelling kreeg.


Als laatste heb ik een bloem gemaakt van de mal en stempel van de Action. Ik heb ze ondertussen al verschillende keren langs zien komen. Ik weet niet of dit helemaal mijn ding is maar ik vond het op deze kaart toch wel leuk staan.


Allemaal een hele fijne Moederdag toegewenst en dat we allemaal maar goed verwend mogen worden. Als kaartenmaaksters hebben we altijd wel weer een verlanglijstje waar heel veel opstaat.

Ik stuur dit kaartje ook in bij:
do-itcreatief

Groetjes Joke

dinsdag 3 mei 2016

Bloemenkaart

Maandag was mijn zusje Aartje hier en hebben we weer heerlijk zitten freubelen. Natuurlijk heb ik weer verschillende dingen van haar gebruikt. (Dit keer bijna alles geloof ik)


Ik ben begonnen met crèmekleurig cardstock en daarop roze. Daarna het designpapier van Pion. Het mooie plaatje is van hobbyvoordelig en deze heb ik gestanst met een stans van precious Marieke. Het designpapier om het plaatje is van Maja en is gestanst met dezelfde stans.


Boven het plaatje de mooie strik van MD en onderin de mooie roos van Aureli. Verder nog een mooi stukje kant en wat plakparels gebruikt.Ik wil deze kaart insturen bij: