zaterdag 17 mei 2014

Zomaar een kaartje van mij

Ik denk dat het vorige week was dat Irene voor haar blogdinnetje Mieke een oproep plaatste om een leuke kaart te maken. Het verhaal weten jullie misschien wel anders kun je het lezen op  het blog van haar. Ook ik ken Mieke wel van het blog en ik dacht gelijk dat ga ik doen. Eerst eens goed nagedacht wat voor een kaart dit moest worden. Gewoon een kaart met bloemen kan natuurlijk altijd maar ik vond dat het voor Mieke wel iets anders mag zijn. Zij is best wel van de cute kaarten en zoiets heb ik dan ook gemaakt. Ik vond een leuk plaatje van Gerda's Hobbyshop met een beertje erop. Ik wil haar als het ware een dikke knuffel geven en haar daarmee heel veel sterkte wensen voor de komende tijd.
Dit is mijn kaartje geworden en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
 
 
Eigenlijk is hij vrij simpel maar misschien vind ik hem juist daardoor wel zo ontzettend schattig. Ik heb voor deze kaart de sketch gebruikt van Creaïne challenge. Ik ben begonnen met wit cardstock met daarop glanzend linnenkarton in het creme. Hierop designpapier wat ik van mijn zusje kreeg (?) met daarop het papier van Joy bricks. Bovenin heb ik een klein scheurtje gemaakt. Het schattige berenplaatje gemat op het linnenkarton en dit bewerkt met frantage.
 

Verder een heel mooi stukje kant langs het plaatje gelegd, grote creme bloemen met daarin een acryl bloemenknoopje. Er onderdoor nog een stukje parelkoord. Naast het plaatje zitten drie resin flowers.
Als laatste een tekststempel gebruikt van MD.
 
 
Ik wil met dit kaartje meedoen bij:

maandag 12 mei 2014

Uitzien naar het voorjaar

Wat is het slecht de laatste dagen hè. Wel lekker weer om heerlijk aan tafel te zitten kaarten maken en dat doe ik dan ook. Dit is voorlopig mijn laatste voorjaarskaart hoor want ik moet nog wat kaarten maken voor mensen die gaan trouwen en mijn moeder wilde nog graag zo'n leuk opgepimpt zakje voor haar broer en schoonzus die volgende maand 40 jaar getrouwd zijn.
 Ik wilde graag weer eens iets maken met die leuke borduurmal van Joy en dit is het geworden.
Mooi papier gebruikt van Studio Light in roze tinten met bloemen erop. Het plaatje is weer van Gerda's Hobbyshop en kleurt prachtig op dit papier. De boom en de fiets zijn van MD.
 
 
Hier is de borduurstans wat beter te zien. Ik heb het roze gecombineerd met kraft om er zo een niet al te zoet geheel van te maken. In de hoeken van het plaatje heb ik nog frantage gedaan van stampendous en de kleur is shabby pink. Dit geeft wel een lekker speels effect. In de boom en achter op het fietsrekje zitten nog twee vogeltjes van MD.
 
 
Als laatste nog een paar plakparels in de hoeken en een bloem in de geborduurde stans.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 
 

woensdag 7 mei 2014

Bloemenkaart

Bedankt voor de reacties op mijn moederdagkaart. Ik was zo lekker bezig met die Crealies stans dat ik nog een kaart hiermee gemaakt heb. Ook deze kaart heb ik gemaakt met een plaatje van Gerda's Hobbyshop en het papier van Memory box. Ik heb deze kaart gemaakt n.a.v. de sketch bij KIC.
 
 
Het voorbeeld van de sketch was een rechthoekige kaart maar ik heb er een vierkante kaart van gemaakt. Op deze kaart heb ik veel dezelfde materialen gebruikt als op mijn vorige kaart. Nieuw op deze kaart is het dutch dobadoo softboard. Ik zag hier zoveel leuke kaarten mee dat ik dit zelf ook gekocht heb. Maar dat is toch weer lastiger te verwerken als ik dacht. Het is best wel dik vind ik dus wat lastiger ergens onder de schuiven. Ik heb dit ook eerst nog bewerkt met embossingpoeder white om het beter bij mijn papier te doen passen.
Wat vinden jullie hiervan en heeft iemand nog tips voor dit softboard?
 
Ik wil met deze kaart dus meedoen bij:

maandag 5 mei 2014

Voor de liefste mama

Ik ben het afgelopen weekend lekker bezig geweest om een kaart te maken voor moederdag. Ik heb hiervoor de Crealies XXL die nr 2 gebruikt. Prachtige mallen zijn dit. Ik heb deze mal eerst gestanst in het wit voor de dubbele kaart, hierna in het groen, wit en daarna van designpapier van Memory box. Een hele mooi blokje is dit in schitterende paars/groene combinaties. Ik heb deze kleuren gekozen omdat deze kleurencombi de opdracht is voor de eerste challenge bij Gerda's Hobbyshop. Het plaatje wat ik heb gebruikt komt ook bij haar vandaan en heb ik gestanst met een stans van Joy.
 
 
Een bedeltje met een theepotje gebruikt omdat het zo heerlijk is om met een kopje thee lekker in de tuin te zitten genieten van de fleurige plantjes om je heen. Mijn moeder zit dan te genieten van de vele soorten eenden, kipjes en fazanten met hun jongen die ze hebben.
 
 
 
Wat heb ik verder allemaal gebruikt:
Klavertje vier onderin is van memory box
Bloemen
Parels
Meeldradenknopjes
Organza lint met bedeltje
Mal van Joy onder het plaatje
Kleine zilveren knoopjes met een drew drop erin
Harten van MD
vlinders van Nellie Snellen
 
 
Ik heb bij deze kaart ook de binnenkant versierd. Het designpapier komt ook uit deze serie en de tekst is een gratis digi van Noor design die we vorige week via de nieuwsbrief kregen.

Ik wil met deze kaart meedoen bij