zaterdag 27 december 2014

Hoera

Vandaag nog een tweede kaartje om te laten zien. Ik heb hem vanmiddag even lekker zitten maken. Er was niemand thuis en ik had vanmorgen mijn kamer al gedaan en de was hing aan de waslijn dus even lekker tijd voor mezelf. Ik had een leuke sketch gezien bij Creaïne die ik nog wilde proberen alleen wist ik niet welk plaatje ik ervoor zou gebruiken. Toen kwam ik dit plaatje met de schaatsen tegen (hoe toepasselijk, buiten sneeuwt het) en die moest het worden.
 
 
Ik heb hem vrij simpel gehouden gewoon omdat ik dit mooi vond bij deze sketch en het papier. Ook is het wel eens handig een kaart in huis te hebben waar niet teveel poespas opzit.
 
 
Wat heb ik allemaal gebruikt:
- papier van Authentique
- Hoera mal van Joy
- mal van Nellie Snellen onder het plaatje
- zwart en creme cardstock
- snowpaper van MD
- wat bloemen
- takje van Tattered lace
 
Ik wil deze kaart mee laten doen bij:
 
 
 
 
 


70 jaar

Twee weken geleden vroeg de buurvrouw mij of ik twee kaarten wilde maken voor een jarige tweeling van 70 jaar. Een leuke opdracht en het werden twee heel verschillende kaarten. Hier ééntje ervan. Omdat de verjaardag in de winter valt heb ik er maar een winterse kaart van gemaakt. Maar omdat het ook wel om een deftige dame ging heb ik de pumps van MD er ook opgedaan.
 
 
Ik gebruikte het mooie roze winterpapier van Maja Design en een plaatje van Pion. Ik heb het roze gecombineerd met kraft om het niet te zoet te laten worden.
 
 
Verder gebruikte ik:
doily
plakparels
parelstekers
verschillende bloemen
crispy lint
meeldraden
mal van Joy
quickutz alfabet
schoentjes van MD
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 


vrijdag 26 december 2014

Extra challenge bij Cards2Create


Extra challenge!!!

Hallo allemaal

Zo op het einde van dit jaar is er een extra challenge bij ons blog van  Cards2Create. Deze challenge loopt naast de gewone challenge.

Dit blog bericht is een kopie van Cards2Create

Extra Challenge mooiste creatie van 2014 !


Jullie kunnen heerlijk rond kijken naar al het moois wat jullie het afgelopen jaar hebben gemaakt en die creatie waar je helemaal trots op bent of een creatie die je speciaal gevoel geeft die kun je plaatsen op het blog van Cards2Create.

Wij gaan er een random winnaar uit kiezen (want dit wordt écht te moeilijk om te kiezen) die krijgt van ons een leuke prijs. 
De challenge duurt t/m 4 januari. 
Wees er dus snel bij en mis deze leuke prijs niet! *Enige voorwaarde voor deze challenge en de leuke prijs is dat je ons nieuwe logo op je zet en volger van ons bent. 


Heel veel plezier met het kiezen van je creatie en fijne dagen.

Groetjes het team van Cards2Create

vrijdag 19 december 2014

Brrr...let it snow

Ik zag bij het KIC een leuke challenge met een sketch en de opdracht winter waar ik nog graag aan mee wilde doen. Ik heb met deze sketch maar gelijk twee kaartjes gemaakt. Beide met hetzelfde papier van Maja Design maar op een andere manier opgeplakt. Gecombineerd met kraft en blauw cardstock.
 

 
Dit leuke stempeltje van MD kreeg ik van sinterklaas. Lekker nostalgisch dit kleine kereltje op zijn sleetje. De ijskristal op het bovenste kaartje en de boom op het onderste kaartje zijn beiden ook van MD. Het vogelhuisje kreeg ik van iemand maar weet zo even niet waar hij van is.
Verder heb ik gebruikt: gesso, frantage, liquid appliqé, pareltjes, een houten labeltje en twine.
 
 
 
Ik wil met deze kaartjes dus meedoen bij;
 
Iedereen een heel fijn weekend.
 
Joke
 
 
 
 
 
 


maandag 15 december 2014

B-day

Ik wil jullie vandaag nog zo'n klein rond kaartje laten zien. Nu ik hier eenmaal mee bezig ben vind ik het eigenlijk heel leuk. Een verjaardagskaartje voor de voorraad. Bij het WLVC blog hebben ze de opdracht om een plaatje van een kind met een dier te maken. Nu kwam ik dit leuke plaatje van Nellie Snellen nog weer tegen tussen mijn plaatjes dus dacht ik hier ga ik even mee aan de slag.
 
 
Ik gebruikte weer het papier van Authentique, kraft en glanzend linnen papier. Het schattige kereltje zit in een mal van Joy. Onder de afbeelding de filmstrip gedaan van Joy, en aan de andere kant wat jute lint met daarop een resin flower.
 
Op de stukje die uit de filmstrip vielen heb ik met plakletters "B DAY" geplakt en deze op de rand van de kaart geplakt. Bovenin nog een stukje touw gestrikt.
 
 
Een vrij simpele kaart maar heel lief toch?
 
ik wil met deze kaart meedoen bij:
 


vrijdag 12 december 2014

Voor een 80 jarige

Vandaag is een oudere dame van ons koor 80 jaar geworden en haar kinderen hadden via verschillende kanalen gevraagd of we haar een kaart wilde sturen. Nou dat willen we natuurlijk.
Ik vroeg me even af wat het moest worden! Gewoon een bloemenkaart of toch iets anders. Het is een nostalgisch winterkaartje geworden. Ik kocht laatst bij de Action twee pakjes met ronde kaartjes en enveloppen en deze heb ik gebruikt als ondergrond.

 Op de zwarte ondergrond parelmoer kleurig linnenpapier ook van de action en daarop het schitterende papier van Authentique. Het plaatje is van Nellie Nellen. Onder het plaatje een mal van Joy en onder de bloemetjes ook een takje van Joy. Verder nog een stukje kreukellint en wat houten ijskristallen van de Xenos.

Een echt winters kaartje en dit kan toch ook prima voor een 80 jarige of niet? De goede oude tijd zullen we maar zeggen.
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:


woensdag 10 december 2014

Warme groetjes

Ik ben nog een keer aan de slag gegaan met de sketch van cheerful sketches. Een hele mooie en bruikbare sketch waar je veel kanten mee op kunt. Dit keer een kaart voor een  collega van mijn man die ziek is. Hij rij-instructeur net als mijn man dus moest het iets worden met een auto erop vond ik. Dus gezocht tussen mijn plaatjes en vond dit plaatje van Gerda's Hobbyshop.

 
 
Ik heb dit keer gewerkt met zwart en heldergroen cardstock met daarop het papier van My Minds. Dit keer heb ik  weer de tandwielen en het hoekje van Joy gebruikt. Wat doen die het altijd leuk hé op die mannenkaarten. Prachtige stans. Verder niet te veel extra op de kaart alleen een tekst warme groetjes van MD.


 
 
Ik wil deze kaart ook mee laten doen bij:


maandag 8 december 2014

Suprises

Nog maar even een klein berichtje. Zaterdagavond hadden we met de familie een hele gezellige sinterklaasavond. Nu had ik voor de suprises een aantal dingen overgenomen van Tineke en zij vroeg me: "zet je ze ook nog even op je blog" dus bij deze.
 
 
Mijn man had Anne van mijn zus Aartje en zij bakt en kookt graag en vroeg dus van die kleine pannetjes en een kookboek. Toen ik dit idee bij Tineke zag dacht ik gelijk aan zijn suprise. Nu had ik zelf  die ovenhandschoen, pannenlappen en lepels niet dus mailde ik Tineke of zij er een aantal voor mij wilde stansen. Mijn man maakte er een soort oven bij en zie daar ....een leuke suprise. Tineke nogmaals dank hiervoor.
 
Zelf had ik Thomas van Aartje en ook hij kreeg een suprise die ik bij Tineke al eens langs had zien komen. Van die leuke voetbalschoenen want hij is een echt voetballertje. Wat lekkers in de schoenen gestopt en een leuke Donald Duckpocket eronder geplakt.
 
Verder maakte ik ook nog maar een controller van de Xbox na want op de computerspelletjes spelen doet hij natuurlijk ook graag.
 
Leuk toch?


50 jaar getrouwd

Vandaag geen kerst of winterkaart maar een mooie kaart in het roze voor een echtpaar dat bij mij op koor zit en deze week 50 jaar getrouwd is. Dat is natuurlijk een hele goede reden om een mooie kaart voor te maken. Ik heb de sketch gebruikt van cheerful sketches. Het plaatje is weer van Syta van Gelderen.

 
Het papier wat ik heb gebruikt is van Nellie Snellen en het hartje met daarin 50 ook. De stempel en de mal met gefeliciteerd zijn beiden van MD. Ook het kleine hoekje onder de bloementoef is van MD en hoort bij de grote mal van Anja van Laar.


 
Natuurlijk een mooie bloementoef gemaakt met verschillende bloemen en wat meeldraden. Onder het plaatje zit nog een mooi stukje kant.
 
Ik wil deze kaart mee laten doen bij:
 
 
Nog een hele fijne dag allemaal en iedereen die telkens een reactie op mijn kaarten achterlaat wil ik hierbij eens heel hartelijk bedanken.

lieve groetjes Joke

donderdag 4 december 2014

Kerstkaart

Vandaag nog maar weer even een kerstkaart om te laten zien. Ook dit keer weer een winters plaatje maar nu in warme roze tinten gecombineer met kraft. Het plaatje is weer van Gerda's Hobbyshop.
Ik ben begonnen met kraft papier met daarop roze cardstock. Als designpapier is weer van Maja Design. Verder gebruikte allemaal materialen van MD.

 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 
 
 
 

maandag 24 november 2014

Winterkaart

Vanmorgen kom ik maar weer met een kerstkaart. Ben op het moment best lekker bezig met deze kaarten ook al heb ik ook veel verjaardagskaarten gemaakt de afgelopen weken. Nu een kaart in koele blauw tinten geccombineert met kraft en wit. Ik heb weer de Crealies XXl die gebruikt en dat is ook wel een favoriet van mij op het moment. Het design papier is van Maja Design.
 
Het plaatje van deze schattige ijsberen is van Gerda's Hobbyshop. Ik heb het geheel verder verwerkt met kleine witte belletjes, ijskristallen van MD, houten sterretjes van de Xenos, bloemen en meeldraden. De witte takjes zijn ook van MD.

 
Natuurlijk ook een stukje wit kant gebruikt.  Met een klein houten wasknijpertje heb ik nog een tag (van MD) tussen de lagen gestoken met ook daarop sterren en een bloem en natuurlijk een tekststempel en ook deze is van MD.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 
 
 


maandag 17 november 2014

Winter

Vandaag wil ik jullie een wat eenvoudige kerstkaart laten zien. Zaterdag had ik deze al op het blog van Cards2create gezet maar nu dan ook even hier.
 
 
Een kerstkaart met het papier en een plaatje van Studio Light. Ik ben begonnen met kraft met daarop cremekleurig cardstock en daarna het designpapier. Verder heb ik het ribbelkarton van Joy gebruikt (Artikelnummer: 89/0210), de lantaarn is van MD de Lr 0191 en de vogeltjes zijn ook van MD de Lr0290. In de hoek nog een mooie strik van seambinding met daarop een mooie grote parel.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
Nog een hele fijne dag verder
 
groetjes Joke
 
 
 
 
 
 

woensdag 12 november 2014

Sweet tea served here

Bij het WLVC blog hebben ze een leuke challenge. Een kaart in het roze met grijs. Ik vind dit een mooie combi en ben eens gaan zoeken wat ik hiervoor zou kunnen gebruiken. Ik stuitte gelijk op mijn vel met mooie vintageplaatjes van Syta van Gelderen. Een leuke oude fluitketel. Deze moest het worden en dit heb ik ervan gemaakt

.
 
 Ik heb gekozen voor een witte achtergrond met daarop een smal randje roze. Hierna het papier van Kaisercraft. Een oude witte, verweerde muur en een stuk designpapier met een soort van breipatroon. Daarop het plaatje met ook nog een tekst wat uit hetzelfde vel papier komt.Op het plaatje wat frantage gedaan. Overdwars een strook wat ik door een embossingfolder heb gehaald.


 
 
Als versiering natuurlijk roze bloemen, een kanten strik met parelstekers en een roze bloem. En ik vond dat het theekopje van Joy hier ook mooi bij stond.
Best een hele leuke kaart vind ikzelf. Door het roze te combineren met de wit/grijs tinten van het plaatje en het designpapier wordt het dan toch wel een gezellig en sfeervol geheel.
Ik moet nog wel drie verjaardagskaarten maken voor de maand november dus er volgen er ongetwijfeld nog wel een paar.
 
Ik wil met deze kaart dus meedoen bij:
WLVC

zaterdag 8 november 2014

Trouwkaart

Ik wil jullie vanavond een trouwkaart laten zien. Ik maakte deze voor een neef van mij en zijn vrouw. Gemaakt met een dutch doobadoo mal met daarop designpapier van studio light. Het plaatje is van Gerda's hobbyshop.
 
 
Verder gebruikte ik mallen van MD (champagne glazen,  ringen, takjes en standaard). Van Joy gebruikte ik de filmstrip en de stans onder het plaatje. Natuurlijk hoort er op zo'n kaart ook een mooi stukje kant.
 
 
Bovenin een servet, plakparels, een mooie strik met daaraan een pump en een grote bloem.
 
 
Een toefje bloemen met wat parelstekers in de andere hoek.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
Allemaal nog een fijne avond en voor morgen een goede zondag.
 
groetjes Joke
 


dinsdag 4 november 2014

Fijne kerstdagen

Vandaag wil ik jullie een kerstkaart laten zien in de traditionele kerstkleuren. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van een plaatje STAPSL1250 en achtergrondvellen van Studio Light. Een prachtige combinatie van kleuren en motieven vind ik.
 
 
Het geheel heeft niet zoveel extra's nodig vind. Op het plaatje staat een rood geblokt tafelkleed met daarop een pot met heerlijk zelfgemaakte koekjes. Ik heb dit gecombineerd met mijn al oudere van mal van Joy de koffiepot met het koffiekopje. Leuk passend toch? Ik heb dit gestanst uit kraft en met rode distressinkt bewerkt. In het andere hoekje een leuke rode bloementoef in verschillende kleuren rood met daaronder de blaadjes van MD.
 
 
In de rechterbovenhoek een gratis digi van Nicole gemat op een nestabilitie. In de linker bovenhoek de prachtige strik van MD die ik van mijn zusje mocht lenen en deze heb ik vastgezet met een cremekleurige bloem. Wat is die mooi zeg. En als laatste nog drie parels in het hoekje gedaan.
 
 
Ik heb nog drie kerstkaarten gemaakt met dit mooie papier en die zal ik een andere keer laten zien.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
Nog een hele fijne avond allemaal.
 
groetjes van Joke


maandag 27 oktober 2014

Maritiem kaartje

Goedemorgen allemaal, vandaag wil ik jullie een kaartje laten zien dat ik heb gemaakt voor een neef die al een tijdje in het ziekenhuis ligt. Ik heb er maar een maritiem kaartje van gemaakt.
 
 
Als cardstock gebruikte ik twee soorten blauw met daarop designpapier van Carta Bella. Het afdrukje kreeg ik toegestuurd van mijn blogmaatje op het HH blog Cobie. Nadat ik een opmerking maakte over haar mooie kaart en waar ze toch dit afdrukje/stempel vandaan had stuurde zij me dit spontaan toe. Nogmaals dank Cobie. Ik heb hem afgedrukt op stempellinnen. Dit had ik nog niet eerder gedaan maar dit staat best heel erg leuk moet ik zeggen.
 
 
Natuurlijk hoort bij zo'n boot ook de vuurtoren van MD. Ook vond ik het leuk om de gears en de filmstrip van Joy hierbij te doen. De stukjes papier die uit de filmstrip vallen heb ik weer gebruikt en ze met een koperkleurige brad vastgezet.
 
 
Boven het plaatje heb ik nog twee pijlen geplakt en deze zijn van MFT.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 
 
 


vrijdag 24 oktober 2014

Happy Birthday

Vorige week was Jolanda jarig en zij vroeg op het blog of we haar een verjaardagskaart wilde sturen. Haar lievelingskleur is blauw, en mijn favoriete combinatie is blauw met kraft. Dus ben ik hier lekker mee aan de slag gegaan. Het plaatje wat ik gebruikte is van Syta van Gelderen.
 
 
Het papier wat ik gebruikte is Maja Design vintage frost en coffee in the arbour Echt prachtig papier in schitterende kleuren en motiefjes. Bovenin de mooie mal van Joy Happy Birthday en de ballonnen van MD. In de hoek van het plaatje glanzend organza lint met daarin een parelkleurig brad.
 
 
Onder het plaatje de zakhorloge van Joy en het natural kant van Joy. Een mooie grotere bloem en wat plakparels in de hoeken. Als laatste heb ik wat digi"s van Femke geprint en iets verhoogd opgeplakt. 
 

 
Ik was zelf erg tevreden over deze kaart. Vinden jullie dit ook? Onze dochter zei wel; "mam ik vind het wel een zielig beertje meer voor een beterschapskaart". Daar had ik dus helemaal niet op gelet maar toen ze het zei dacht ik, ja dat had natuurlijk ook heel goed gekund. Hij was toen al af dus daar kon ik niets meer aan veranderen.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
Nog een hele fijne dag allemaal.
Joke


zaterdag 18 oktober 2014

Geboortekaartje voor Abel

 Afgelopen zondag is er bij mijn collega een jongetje geboren met de mooie bijbelse naam Abel. Voor hen maakte  ik dit kaartje. Ik gebruikte ook voor deze kaart weer de sketch van creaine-challenge net als bij het roze babykaartje.
 
 
Ik gebruikte hiervoor het mooie Maja Design papier icm met blauw en creme cardstock. De mal waarop de schoentjes zitten is van MD Lr 0141. Ook de sneakers zijn van MD LR0304. En het ballonnetje ook. Ook gebruikte ik voor de verticale strook en de naam het ribbelkarton van Joy Artikelnummer: 89/0210LR0304
 
Over het ribbelkarton nog een stukje lint, drie kleine bloemetjes boven de sneakers en onderin een wat grotere bloem. Om de sneakers zit nog frantage shabby blue en natuurlijk een stukje twine in de schoentjes gedaan.
Als laatste tussen mijn digi's nog een leuke tekst gevonden.
 
 
 Ik wil met dit kaartje graag meedoen bij:
 
 
Doen jullie ook allemaal nog even mee aan de uitdaging Hobbyhome. Hier is de opdracht een babykaartje of creatie te maken.  Het kan nog tot 24 oktober.
 
groetjes van Joke

vrijdag 10 oktober 2014

It's a girl

Hoi allemaal, vandaag wil ik jullie een geboortekaartje laten zien dat ik gemaakt heb met de sketch van creaine-challenges. Het is een kaartje voor een meisje met de mooie naam Sarah. Het papier wat ik gebruikt heb is van My Minds.
 

Verder gebruikte ik een mal van Nellie Snellen, de ballonnen van MD, de letters van Joy, verschillende bloemen, lint, plakparels en een bedeltje van een kinderwagen. Het plaatje is weer van een vel van Gerda's Hobbyshop.
 
 
Is het niet een super schattig beertje. Echt lief hé.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
Ook op ons blog bij Hobby Home challenge is de opdracht maak een geboortekaartje. Niet zo moeilijk toch. Doen jullie allemaal mee?
 
Lieve groetjes en een heel fijn weekend
Joke