maandag 24 november 2014

Winterkaart

Vanmorgen kom ik maar weer met een kerstkaart. Ben op het moment best lekker bezig met deze kaarten ook al heb ik ook veel verjaardagskaarten gemaakt de afgelopen weken. Nu een kaart in koele blauw tinten geccombineert met kraft en wit. Ik heb weer de Crealies XXl die gebruikt en dat is ook wel een favoriet van mij op het moment. Het design papier is van Maja Design.
 
Het plaatje van deze schattige ijsberen is van Gerda's Hobbyshop. Ik heb het geheel verder verwerkt met kleine witte belletjes, ijskristallen van MD, houten sterretjes van de Xenos, bloemen en meeldraden. De witte takjes zijn ook van MD.

 
Natuurlijk ook een stukje wit kant gebruikt.  Met een klein houten wasknijpertje heb ik nog een tag (van MD) tussen de lagen gestoken met ook daarop sterren en een bloem en natuurlijk een tekststempel en ook deze is van MD.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 
 
 


maandag 17 november 2014

Winter

Vandaag wil ik jullie een wat eenvoudige kerstkaart laten zien. Zaterdag had ik deze al op het blog van Cards2create gezet maar nu dan ook even hier.
 
 
Een kerstkaart met het papier en een plaatje van Studio Light. Ik ben begonnen met kraft met daarop cremekleurig cardstock en daarna het designpapier. Verder heb ik het ribbelkarton van Joy gebruikt (Artikelnummer: 89/0210), de lantaarn is van MD de Lr 0191 en de vogeltjes zijn ook van MD de Lr0290. In de hoek nog een mooie strik van seambinding met daarop een mooie grote parel.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
Nog een hele fijne dag verder
 
groetjes Joke
 
 
 
 
 
 

woensdag 12 november 2014

Sweet tea served here

Bij het WLVC blog hebben ze een leuke challenge. Een kaart in het roze met grijs. Ik vind dit een mooie combi en ben eens gaan zoeken wat ik hiervoor zou kunnen gebruiken. Ik stuitte gelijk op mijn vel met mooie vintageplaatjes van Syta van Gelderen. Een leuke oude fluitketel. Deze moest het worden en dit heb ik ervan gemaakt

.
 
 Ik heb gekozen voor een witte achtergrond met daarop een smal randje roze. Hierna het papier van Kaisercraft. Een oude witte, verweerde muur en een stuk designpapier met een soort van breipatroon. Daarop het plaatje met ook nog een tekst wat uit hetzelfde vel papier komt.Op het plaatje wat frantage gedaan. Overdwars een strook wat ik door een embossingfolder heb gehaald.


 
 
Als versiering natuurlijk roze bloemen, een kanten strik met parelstekers en een roze bloem. En ik vond dat het theekopje van Joy hier ook mooi bij stond.
Best een hele leuke kaart vind ikzelf. Door het roze te combineren met de wit/grijs tinten van het plaatje en het designpapier wordt het dan toch wel een gezellig en sfeervol geheel.
Ik moet nog wel drie verjaardagskaarten maken voor de maand november dus er volgen er ongetwijfeld nog wel een paar.
 
Ik wil met deze kaart dus meedoen bij:
WLVC

zaterdag 8 november 2014

Trouwkaart

Ik wil jullie vanavond een trouwkaart laten zien. Ik maakte deze voor een neef van mij en zijn vrouw. Gemaakt met een dutch doobadoo mal met daarop designpapier van studio light. Het plaatje is van Gerda's hobbyshop.
 
 
Verder gebruikte ik mallen van MD (champagne glazen,  ringen, takjes en standaard). Van Joy gebruikte ik de filmstrip en de stans onder het plaatje. Natuurlijk hoort er op zo'n kaart ook een mooi stukje kant.
 
 
Bovenin een servet, plakparels, een mooie strik met daaraan een pump en een grote bloem.
 
 
Een toefje bloemen met wat parelstekers in de andere hoek.
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
 
Allemaal nog een fijne avond en voor morgen een goede zondag.
 
groetjes Joke
 


dinsdag 4 november 2014

Fijne kerstdagen

Vandaag wil ik jullie een kerstkaart laten zien in de traditionele kerstkleuren. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van een plaatje STAPSL1250 en achtergrondvellen van Studio Light. Een prachtige combinatie van kleuren en motieven vind ik.
 
 
Het geheel heeft niet zoveel extra's nodig vind. Op het plaatje staat een rood geblokt tafelkleed met daarop een pot met heerlijk zelfgemaakte koekjes. Ik heb dit gecombineerd met mijn al oudere van mal van Joy de koffiepot met het koffiekopje. Leuk passend toch? Ik heb dit gestanst uit kraft en met rode distressinkt bewerkt. In het andere hoekje een leuke rode bloementoef in verschillende kleuren rood met daaronder de blaadjes van MD.
 
 
In de rechterbovenhoek een gratis digi van Nicole gemat op een nestabilitie. In de linker bovenhoek de prachtige strik van MD die ik van mijn zusje mocht lenen en deze heb ik vastgezet met een cremekleurige bloem. Wat is die mooi zeg. En als laatste nog drie parels in het hoekje gedaan.
 
 
Ik heb nog drie kerstkaarten gemaakt met dit mooie papier en die zal ik een andere keer laten zien.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
Nog een hele fijne avond allemaal.
 
groetjes van Joke