maandag 30 juni 2014

Tijd voor een feestje

Vanavond wil ik jullie een kaartje laten zien dat ik voor een neefje heb gemaakt. Hij is half augustus pas jarig maar we zijn in augustus op vakantie en nu is het toch weer om lekker binnen te zitten freubelen. Ik heb de kaart gemaakt n.a.v de sketch bij het; NKU


 
 
Ik ben begonnen met een creme kaart met daarop warm rood linnenpapier van de Action. Hierop verschillende materialen van Studio Light; het papier, het plaatje en de labeltjes. Naast het plaatje de Big Ben van MD die ik kreeg op Moederdag van mijn kinderen. De stempeltjes bovenin zijn ook van MD en de gears zijn volgens mij van Joy. Ik heb deze gears bewerkt met frantage wat je op het moment zoveel ziet. Maar jongens dat valt nog niet helemaal mee hoor om dat mooi te krijgen. Eerst natuurlijk met versamarkt erop en toen het poeder maar dat vloog nog over mijn hele aanrecht hoor. Moet nog wat meer oefenen geloof ik. Ik heb trouwens twee kleuren frantage gebruikt, silver en shabby blue. Het geeft wel een super effect niet?
 
 
De tekststempel heb ik zelf met de computer gemaakt.
De sterren hieronder kwam ik nog tegen in mijn bakje wat ik van Aartje heb gekregen en heb dus weer geen idee waarvan ze zijn.
 

 
Aan de binnenkant van de kaart heb ik nog een engelse tekst gestempeld. Dat hoort natuurlijk helemaal bij zo'n engelse kaart of niet en op de voorkant had ik er geen plaats meer voor. Maar ja, als je een kaart koopt staat er ook vaak een tekst aan de binnenkant toch?
 
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 


maandag 23 juni 2014

Dank je wel

Mijn dochter vroeg aan me of ik een kaart wilde maken voor haar stageadres. Zij heeft de eerste twee jaar van de PABO in één jaar gedaan en heeft dit jaar hier bij ons in Putten stage gelopen. Een hele fijne tijd heeft ze daar gehad en wat is ze fijn begeleidt en wat heeft ze daar veel geleerd. Als dank een leuke kaart met daarin natuurlijk haar persoonlijke tekst en natuurlijk iets lekkers erbij voor bij de koffie. Om het een beetje in de sfeer van de kinderen te houden vond ze het leuk als er kinderen op de kaart zouden staan. De vakantie staat ook voor de deur dus vandaar dat ik het ook in dit zomerse sfeertje heb gemaakt.

 
Tjonge de foto is toch wat donkerder als dat hij in het echt is. Heb de foto toch een beetje te laat genomen geloof ik. Ik heb de schitterende mal van Dutch Dobadoo gebruikt. Ik heb deze nog maar net en het is echt even puzzelen hoe je dan alles op je kaart gaat legt. Ik heb hem een beetje in de vintagesfeer gehouden en in de kleuren bruin met roze. Het designpapier (wat je bijna niet meer ziet) komt uit twee verschillende paperpads van Joy. Het plaatje is van Nellie Snellen en ik vind dat zij ook prachtige plaatjes heeft.
 
 
Het plaatje zit op een frame van MD en daaronder zit een mal van noor design met nog een wondgaasje. De schelpjes op de voorgrond zijn van MD en heb ik op twee verschillende manieren gemaakt. Twee ervan zijn  gewoon geembost en dan distressinkt erop en de andere twee heb ik geembost en daarna met versamarkt bestempelt, embossingpoeder erop en dan drogen met de heattool. Onder de schelpjes heb ik nog iets touw gestopt. Schuin langs het plaatje zit de filmstrip van Joy.
 
 
Aan de andere kant heb ik de tekst "dank je wel" gestempelt, en nog een kanten strik met een bloem erop gedaan.
 
 
Natuurlijk mag de nieuwsgierige meeuw hier ook niet op ontbreken. Als laatste een stipjes met de perlenpen gemaakt.
Ik was helemaal tevreden met deze creatie en ook mijn dochter vond hem prachtig. Hoop natuurlijk dat ze hem op school ook mooi gaan vinden.
 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 
 
 
 
 
 

maandag 16 juni 2014

Verjaardagskaart

Laat ik eerst eens mijn nieuwe volgers welkom heten. Leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben en ik hoop dat ik jullie kan inspireren. Als het goed is ben ik ook volger bij jullie geworden.
 
Vanavond wil ik jullie een verjaardagskaart laten zien voor een neefje dat aanstaande donderdag jarig is. Aartje had die nieuwe strandpaal met meeuw van MD ergens gewonnen (uitgekozen met een bon) en we hebben hier beiden ook iets van gekocht zodat we samen leuke zomerse kaarten van kunnen maken. Dit is mijn eerste kaartje ermee geworden.

 
Het is een soort tentkaart geworden maar ik weet eigenlijk niet goed of dit model een naam heeft. Ik ben begonnen met wit cardstock en hier heb ik uit de bovenkant met een stans een vorm uitgehaald (weet jij van welk merk deze stans is Aartje). Hierboven rood cardstock en designpapier van Maja Design met ook daaruit een stans gehaald en wel steeds een iets grotere vorm. Op de bovenkant heb ik verder een Young Rebel van Nellie Snellen gezet die ik ingekleurd heb met de spectrum noir markers. Het lijkt net of hij naar de storm kijkt die achter hem hevig woedt. Verder op de voorkant schelpjes, het anker, meeuw en de vuurtoren van MD, de wolkjes van Joy en een wondgaasje als een soort van net. Tussen de schelpjes nog wat frantage gedaan zodat het net zand lijkt.
 

 
Aan de binnenkant zit blauw cardstock met daarop Maja Design papier en een plaatje van een vuurtoren in de storm van Gerda's Hobbyshop. Ook  het bootje van MD vaart hier in het onrustige water en heb ik ook hier frantage gebruikt.
 
 
Hier nog een aantal foto's zodat je ziet dat er echt wat diepte in deze kaart zit.
 


 
Ik wil met deze kaart graag meedoen bij:
 ATSC - outdoor
SSSC - alles mag
 bij oma Dee-vakantiekaartje

Ik ben weer heel erg benieuwd wat jullie hiervan vinden. Ik zie net ook een berichtje van Aartje langskomen met haar zon, zee en water kaart met daarop dezelfde materialen. Gaan jullie daar ook even kijken.

groetjes Joke

vrijdag 6 juni 2014

40 jaar gefeliciteerd

Vandaag een kaartje dat ik gemaakt heb met de sketch van Knutsels en kadootjes. (oh ik zie nu dat er nog een pijl op had gemoeten...vergeten). Hij is voor mijn oom en tante die volgende week 40 jaar getrouwd zijn. Heel iets anders dan het tasje wat ik ook voor hen maakte. Ik heb de kleuren wat rustig gehouden dit keer. Vond ik mooi bij het plaatje. Kraft met wat creme en wit tintjes. Heel sfeervol vind ik zelf wel.
 
 
Ik heb geen designpapier gebruikt maar heb wel één vak door een embossingfolder gehaald zodat er mooie bloemen opzitten. Het plaatje is weer van Gerda's Hobbyshop, de vlinderrand is van Joy, de kleine vlinders, het takje en het tekstlabel zijn van MD. In de hoek een mooi, groot kanten rozet met daarop een grote parel.
 
 
 
Ik ben hier zelf wel heel tevreden over en wat vinden jullie?
 
Ik wil met deze kaart meedoen bij:
MD divas - voor een bijzondere gelegenheid
 
 
 
 
 
 

donderdag 5 juni 2014

Holiday

Iedereen bedankt voor de leuke reacties op mijn tasje voor oom en tante. Leuk hoor om te lezen. Aanstaande zaterdag is een neefje jarig en hij hoopt 15 jaar te worden. Altijd een wat lastige leeftijd om een kaart voor te maken. Aangezien hij twee jaar lang tweetalig VWO heeft gedaan kwam ik op het idee om een engelse kaart te maken. Papier kwam ik nog tegen in mijn bak, mooie kleur blauw met warm rood. Op internet een plaatje van de Big Ben opgezocht en deze geprint.
 

 

Van papermania had ik nog een leuke stempel liggen. Ik heb deze gestempeld en bewerkt met blanke embossingpoeder, daarna met distressinkt erover heen gegaan. Dit heb ik ook gedaan met het envelopje.
De postcard achter het plaatje hoort ook bij het papier. Verder wat twine gebruikt en wat sterren.

 
Is dit leuk voor een 15 jarige? Ik denk zo dat hij dit wel kan waarderen.

Ik wil met deze kaart meedoen bij:
ATSC and more - holiday
Creapaleis - zomer
EHI - gebruik draad
Duymelot - alles mag

 

zondag 1 juni 2014

40 jaar getrouwd

Over een kleine twee weken zijn een oom en tante van mij 40 jaar getrouwd. Mijn ouders vroegen aan me of ik weer zo'n leuk tasje voor hen wilde maken en het liefst met een foto van het bruidspaar erop. Dit wilde ik natuurlijk graag voor ze doen. En dit is het resultaat geworden.
 

Ik heb een kraft zakje gebruikt en daarop glanzend groen linnenkarton. Daar weer over glanzend creme linnenkarton en designpapier van de action. Onder de foto een mal van Joy en in de hoek van de foto een mooie bloementoef. Takjes zijn van MD, wat parelknopjes en om het een wat feestelijk geheel te laten zijn heb ik er wat frisse gele bloempjes tussen het bruin en groen gedaan.
 
 

 
Links onderin de leuke fiets van MD en nu denken jullie natuurlijk waarom een fiets op een huwelijkskaart. Nu dat zit zo. Mijn moeder had de fiets op een andere kaart van mij gezien en omdat ze veel met deze oom en tante samen gaan fietsen vroeg ze of ik deze ook op het zakje wilde doen. Nou prima toch dat maakt het nog weer iets persoonlijker. Op de fietsmand een bloemetje en achter op het fietsrekje nog een vogeltje van MD. Rechts onderin nog een mooi stukje kant/lint.
 
Bovenin een grote banner met het getal 40 en ook weer het kleine vogeltje. En nog een mooi lint met daarin een aantal veertjes gestoken. (mijn oom is jarenlang een kippenboer geweest en mijn ouders wilden ze nog een bon geven voor een aantal kippen dus toen ik deze veertjes in mijn bak tegenkwam moesten die er ook op natuurlijk).
 
 
Nu maar hopen dat ze het tasje leuk vinden en dat ze een hele fijne dag hebben met hun kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie.
 
Ik wil dit tasje graag mee laten doen bij: