vrijdag 29 april 2016

Van harte beterschap.

Vanavond op de valreep nog een kaartje voor de the sketch challenge. Had ik de vorige week hun sketch gebruikt (heb ik nu trouwens ook wel aardig aangehouden alleen iets vierkanter allemaal) heb ik nu ook het thema vleugels gebruikt. 


Ik heb twee merken papier gebruikt en wel van scrapberry's als van pion. Het schattige plaatje is van Syta en de sierlijke moederzwaan  met haar kuikens is natuurlijk van MD Lr0408.


Om het plaatje heen zit de sierlijke mal van Nellie Snellen wat ik mooi vond passen bij de zwaan want dat is toch zeker ook een heel sierlijk dier. Nog een stukje kant onder het geheel en een tekst gemaakt op de computer en deze gestanst met de Joy banner 6002/0386.


Dit was een kaartje wat ik heel snel gemaakt had. Ik was van de week al met wat dingen begonnen maar niks wilde er lukken. Kleuren niet goed, plaatje niet goed passend bij papier enz. Jullie kennen dit vast wel. En soms gaat het gewoon vanzelf.

Ik stuur deze kaart nog in bij:

dinsdag 26 april 2016

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag

Vandaag laat ik jullie een gezellige voorjaarskaart zien met bijn allemaal produkten van MD.
Ik heb maar weer eens een mal van DDD gebruikt. Het papier is uit de "la Provence" serie en past zo ontzettend mooi bij het plaatje van het tuintafereeltje.


 Omdat het nu echt voorjaar is (al voelt het buiten als winter) heb ik de vogeltjes en een wit konijntje op de kaart erbij gedaan.


 Het mooie parellint komt bij Gerda's Hobbyshop vandaan. De tekst is van Eline en is gestempeld op een al wat ouder label van MD. Als laatste een mooie strik gemaakt van kreukellint met daarop een grote paarse bloem.


Ik heb even getwijfeld of ik dit paarse lint zou doen omdat de kleur net iets anders is als het papier. Toch komt deze kleur helemaal overheen met de paarse bloemen van het plaatje dus heb ik het er toch maar op gedaan.

Ik was zelf wel super tevreden met deze kaart en ik heb hem dan ook maar niet voller gemaakt. Gewoon een wat rustiger kaart en dat kunnen veel mensen toch wel waarderen.

Ik wil deze kaart insturen bij:
Sketchy challenge

zaterdag 23 april 2016

Warme Winter Wensen

Gisterenavond begonnen met deze kerstkaart. Nu ben ik helemaal niet van de kerstkaarten maken in deze tijd maar bij WLVC hadden ze een leuke opdracht "kerstkaart met schaatsen" en ik wist dat ik ooit eens een leuk plaatje had opgeslagen. Dus deze opgezocht en geprint op stempellinnen. Ik heb ook deze gemaakt n.a.v de sketch van cheerfull sketches.


Het designpapier is dit keer van Pion en Pattern Papers, gecombineerd met donkerblauw en kraft. Onder het plaatje zit een taartkleedje, en een mooie stukje kant van MD. In de hoek een mooie bloementoef gemaakt van verschillende bloemen en parelkoord van Gerda's Hobbyshop. 

De leuke wantjes van Joy ook weer gebruikt met daaraan een stukje twine,
In de bovenhoek een stans en stempel van de Action en de tekst is van MD en een paar kleine pareltjes. Aan de andere kant kreukellint met een grote bloem erop.


De verschillende randjes bewerkt met inkt van Stampin-Up.

Ik stuur deze kaart in bij:

Een heel fijn weekend allemaal. Ik ga straks lekker uit eten en daarna een uurtje bowlen dus heb het er goed voorstaan vanavond.

groetjes Joke

vrijdag 22 april 2016

Maritiem kaartje

Vandaag wil ik jullie een maritiem kaartje laten zien. Altijd handig om zoiets op voorraad te hebben want je kunt ze voor verschillende doeleinden we gebruiken. Ook vind ik dit als mannenkaart leuk. Het designpapier is van Maja en de sketch is van cheerful sketches


Ik heb verschillende stansen van MD gebruikt zoals de strandpaal, schelpen en de meeuw. Ook heb ik wat echte steentjes en een schelp op de kaart geplakt. Ook verschillende stukjes touw zijn natuurlijk leuk op zo'n kaart.


Het plaatje is van Gerda's Hobbyshop en de plakparels van scrapberries.


Ik wil deze kaart mee laten doen bij:

maandag 18 april 2016

Er is er één jarig

Zaterdagmiddag ben ik begonnen met een kinderkaart voor een nichtje wat 3 jaar wordt. Nu was ik zo lekker bezig dat ik met hetzelfde papier gewoon verder ben gegaan met nog een kaart. Die voor de jarige laat ik later eens zien, dit is er één voor de voorraad.


Het designpapier is van Nellie Snellen en het plaat je van Wee Stamp (wee bunnies). Om het plaatje heen heb ik leuke strook lint geplakt. De tekst is van Eline en die heb ik gestanst met een mal van de Action.


Boven moest  natuurlijk de ballon van MD  en aan de andere kant zit een vlindertje van MD. Ik heb ook mijn stickels maar weer eens gebruikt van dat vinden die kleine dametjes altijd prachtig, toch?
Nog wat parels geplakt en een leuk stuk crispylint gebruikt.


De sketch is van:
Noor en zo; sketch

Ik vind zelf de foto's wat flets overkomen dat is een beetje jammer. Ik heb ze zelfs buiten gemaakt maar krijg ze er niet beter op.

Fijne dag allemaal

woensdag 13 april 2016

Hartelijk Gefeliciteerd

Vandaag wil ik jullie weer eens een vintagekaart laten zien die ik heb gemaakt voor Richtje. Zij deed een oproep om haar een leuke kaart te sturen en dat deed ik natuurlijk graag. Het moest allemaal wel een beetje op het laatste ogenblik omdat ik de datum even vergeten was.
Ik ben eens gaan zoeken tussen mijn plaatjes en vond deze van het schattige meisje (van Gerda's Hobbyshop).Ik heb de sketch van cheerful sketches gebruikt. Het mooie designpapier is weer van Maja. Ik denk dat jullie allemaal al wel weten dat dit echt mijn favoriete papier is. Deze is uit de serie "Coffee in the Arbour". Jammer genoeg is dit blokje nu bijna leeg op een paar velletjes na en wat kleine afgeknipte strookjes na. Het geheel gecombineerd met roze cardstock.


Onder het plaatje zit een ovaal van Nellie Snellen en een mooi stukje kant wat ik ook op de beurs heb gekocht. Van hetzelfde kant maakte ik ook een strik. In de hoek een mooie bloementoef van verschillende bloemen,  meeldraden en een swirl eronder van Nellie Snellen met kleine bloemetjes.


Ook heb ik voor deze kaart een mooi embellishment gekozen met ook daarin een bloem. Op een bloemenkaart als dit moesten toch ook echt een paar kleine vlindertjes
De tekst en mal zijn weer van Crealies. 
Ik heb ook mijn roze frantage weer eens uit de kast gehaald en hier zowel het plaatje als het vierkant eronder heel licht mee bewerkt. Leuk om dit weer eens te gebruiken maar ik moet zeggen dat ik dit wel vaker wil doen maar het dan vervolgens toch weer vergeet.

Ik wil deze kaart insturen bij:

zondag 10 april 2016

Happy Birthday

Vandaag laat ik jullie een stoere jongenskaart zien. Hij kan trouwens ook prima voor een meisje. Ik zag op de beurs in Zwolle dit vel van Syta liggen en ik wist gelijk dat daar hele leuke jongenskaarten mee gemaakt konden worden. Nu zijn die soms best lastig maar met deze plaatjes en het leuke jeanspapier wat ook van Syta is gaat het wel heel gemakkelijk.


Ik ben begonnen met een witte kaart met daarop fris rood cardstock. Daarna dus designpapier van Syta. Ik heb het geheel aangekleed met:
-een leuke knoop met touw erdoor (oud)
- stoere stempel van Papermania (oud)
- houten sterren van de Xenos (oud)
- sterren zijn van MFT
- witte strookjes ook van MFT
- stans achter het plaatje van Docrafts

Ik wil deze kaart mee laten doen bij:

vrijdag 8 april 2016

Kado doosje

Vandaag wil ik jullie een kado doosje laten zien wat ik gemaakt heb voor mijn ouders. Alle kinderen en kleinkinderen werden uitgenodigd om samen heerlijk te gaan wokken bij de chinees. Ik nam dit doosje mee als bedankje.


Ik heb het designpapier gebruikt van Maja Design Enjoying Outdoors en ook het plaatje is hiervan. Op de voorkant zie je verschillende materialen van Joy zoals de randborder, bloemenpotten met bloemen, ovaal rond het plaatje, vlinder en het mooie hoekje. Het label wat er uitsteekt hoort bij het designpapier. Natuurlijk maakte ik een mooie bloementoef met touw, verschillende bloemen en wat parelstekers.


En dan de binnenkant.....twee vakjes gemaakt voor twee theezakjes en onderin een vakje voor wat chocolade. Ook hier heb ik de randmal van Joy gebruikt. Als laatste een mooie parel erop.
Ik had dit patroon al een tijdje liggen en ik weet niet meer waar het van is. Ik denk van een challenge van Noor maar ik weet dit niet zeker meer.


Ik wil dit doosje mee laten doen bij:

donderdag 7 april 2016

Welcome little one

Laatst was er bij GerJanne een candy met een nieuwe techniek waaraan ik ook graag wilde meedoen maar ik kreeg het met mijn Trouvaille niet voor elkaar. GerJanne mailde mij toen dat Nelleke ook een trouvaille had en dat het haar wel gelukt was. Dus heb ik Nelleke een mail gestuurd en die werd ook beantwoord door haar. Zij had niet alleen met haar platen gewerkt maar had haar snijmat gebruikt en ja hoor.....dat ging goed.
Ik had al een idee wat ik ermee wilde gaan doen en dit is het geworden.


Begonnen met kraft met daarop roze cardstock en daarop designpapier van Pebbles "New Arivals".
Daarop dus mijn embossingfolder gedaan met de leuke voetjes (geen idee waar hij van is, staat er ook niet op). De stempels die ik gebruikt heb zijn allemaal van MD en de leuke schoentjes ook. 


Het idee van de stempelrandjes zag ik op de kaartendagen en ik bedacht me toen dat ik ooit eens zoiets had gewonnen. Best leuk om ze op deze manier eens te proberen.


Ik moet zeggen dat dit een leuke uitdaging was al vond ik het heel erg moeilijk om er dan toch een kaart van te maken waar ik tevreden mee was. Heb er heel wat mee lopen te stoeien. Eerst was namelijk het roze stuk papier met de embossingfolder groter want ik wilde eigenlijk geen designpapier gebruiken maar vond dat toch te saai worden. Uiteindelijk in mijn bak met papierrestjes dit designpapier erbij gevonden en zo werd het uiteindelijk dan toch wat.
Nelleke heel erg bedankt dat je mij geholpen hebt met het kiezen van de juiste platen.

Ik wil deze kaart insturen bij: