woensdag 27 juni 2018

Maritiem kaartje

Ik ben toch ook overstag gegaan om de mooie ticketmal te kopen en ik heb er een strandkaartje van gemaakt. Een kaartje waar ik veel verschillende merken op heb gebruikt.De gebruikte materialen zijn:
papierblokje van MD “nautical”. 
Plaatje van MD nr 0166
Touw van MD 0418
Stoel van MD 0424
Waterdruppels van Memory Box
Vuurtoren van Joy
Meeuw van Joy

Leuk om voor één kaartje verschillende merken te kunnen gebruiken.

Ik laat dit kaartje meedoen bij:

donderdag 21 juni 2018

Sterkte

Ik ben bezig met een aantal kaarten voor mensen die wel wat meeleven verdienen. Deze is voor een lieve vriendin die na een heel moeilijk jaar even alles stop moet zetten om rustig weer op te krachten te komen. Ik vind het zelf een ontzettend mooie kaart geworden en dat was ook de bedoeling. Zelf is zij ook een beginnend kaarten maakster en ze vraagt me nog wel eens om via de app wat inspiratie te sturen. Dus ik ben hier ook even goed voor gaan zitten.


Ik ben begonnen met mooi donker blauw glanzend cardstock met daarop het monochroom papier van Maja wat hoort bij de denim and friends serie. Dus dit papier is ook heel goed te gebruiken voor een mooie dameskaart dat zien jullie hier. Het designpapier is dus ook van Maja Denim and Friends. Het mooie plaatje is van een redelijk nieuw vel van Gerda met allemaal mooie ronde plaatjes en deze is gemat op een mal van MD. De tekst is van Joy crafts en ook de buitenste randen. Het smalle blauwe randje is van Ali. Als laatste een mooie organza strik met een mooie brad erin.

De sketch is trouwens van Cheerful sketches.

Ik stuur dit kaartje in bij:

maandag 11 juni 2018

New Home

Zoals jullie wel weten is vorig jaar onze dochter getrouwd. Zij vonden toen een leuk huurhuisje maar ondertussen hebben ze een huis gekocht. Daar moest natuurlijk een mooie kaart voor komen en dat heb ik gedaan nav een live uitzending van Daisy Martens met dit mooie patroon.
Ik heb de maten iets aangepast omdat ik een breed middengedeelte wilde hebben waar de vlaggenlijn op zou kunnen met New Home.
Dit is hem geworden en ik heb het papierblokje La Vie est Belle Lavender gebruikt. Zulke prachtige kleuren als dit zijn en natuurlijk ben ik gek op lavendel.


Het middenstuk is 16 cm dus daar kon van alles op. Het plaatje en de bingo kaart komen ook uit dit papierblokje. Onder de bingo kaart zit nog een leuke stans die ik eens van Aartje kreeg en ik weet even niet meer waarvan die is.  New Home is ook 1 van de wat nieuwe stansen van Noor design en is natuurlijk super leuk voor allerlei teksten. Dit keer heb ik ze iets over elkaar heen geplakt.


Op het plaatje nog twee kleine plakparels gedaan. Rechts onderin de hoek nog de lavendel tak van Joycrafts en in de andere hoek een wat grotere strik van paars kreukellint.


Dan nog de beide zijkanten. Aan de ene kant een sleutel met een stukje touw eraan en daaronder een mooie tekst om ze geluk te wensen in hun nieuwe huisje en deze is van Craft Emotions.


Aan de andere kant een tekst die ook uit het papierblokje komt met daarboven weer de tak lavendel. Ook hier heb ik aan de zijkanten de mooie borderrand van Joy gebruikt.


Ik stuur dit kaartje in bij:
AnMa creatief op facebook
http://2sistersontheblog.blogspot.com/2018/06/challenge-16.html

Zomaar twee kaartjes op een avond geplaatst. Door het mooie weer had ik de laatste tijd niet heel veel in mijn hobbykamer gezeten. Nu ga ik maar even mijn challenges langs waar ik nog een kaart voor had staan in mijn computer.

Gefeliciteerd met je diploma

Ik heb vandaag een leuk melkpakje om te laten zien. Ik heb deze gemaakt voor Anne van Aartje die deze week haar diploma zal halen. Toen ik aan Aartje vroeg in welke kleur ik het zou maken zei ze gelijk “okergeel”. Geen kleur die direct voor de hand ligt maar daar wilde ik toch iets mee doen.
Ik ben dus gaan zoeken tussen wat oude restjes papier en vond nog een heel oud blokje van MD Pink & Orange. Dit heb ik gecombineerd met zwart en okergeel cardstock.

Ik ben toch ook maar gezwicht voor de leuke dieren van MD met hun mooie kleding. Je zag er zo ontzettend veel leuks mee voorbij komen dat Aartje en ik samen toch wat gekocht hebben om het zo ook samen te gebruiken en uit te wisselen. Af en toe moet je jezelf eens verwennen.


Aan de voorkant heb ik een gat gemaakt en daar achter mica geplakt voor een soort van venster. Daar omheen een Creatable met stiksteekjes van MD. Half over de opening heen twee teksten.Aan de beide zijkanten een leuk muisje met okergele kleding aan (wat een gepruts is dit zeg). Ik heb de filmpjes van MD er telkens naast gehad.
Bij een feestje horen natuurlijk ook ballonnen.


Aan de achterkant heb ik het vierkant geplakt wat er aan de voorkant uitviel. En daarop een stempel van Nellie Snellen met versamarkt gestempeld en daarop wit embossingpoeder.

Het geheel heb ik bovenaan vast gezet met wat houten knijpertjes die ik nog maar even zwart heb gekleurd. Natuurlijk kon ook een mooie strik niet ontbreken.

Gebruikte materialen zijn:
Papierblokje MD Pink and Orange
Creatable CR 1359
Muizen MD Col 1437
Kleding van de muizen MD Col 1438
Ballon PP 1401
Tekst gefeliciteerd EC 0138
Tekst Joy crafts “met je diploma”
Tekst Geslaagd Nellie Snellen